Kwaliteitsplein
Woning en Tuin

Opzoek naar Hanglampen

Een goede hanglamp maakt of kraakt het interieur. Er zijn verschrikkelijk veel hanglampen beschikbaar, in alle vormen stijlen en maten. In dit artikel omschrijven de verschillen stijlen zoals klassieke lampen, moderne lampen en industriële hanglampen. En we behandelen de verschillende locaties, functies en toepassingen van deze verlichting.

 

Type hanglampen

We kennen vele verschillende stijlen hanglampen. Hieronder behandelen we een aantal van deze stijlen. Bij elke interieur hoort een bijpassende hanglamp. Maar hoe en wat past bij elkaar. Soms is dit lastig te bepalen. Daarom behandelen we hieronder de mogelijke combinaties van stijlen interieur en hanglampen.

 

Klassieke hanglampen

Klassieke lampen zijn veelal uitgevoerd in brons of nikkel. De vormen zijn sierlijk en rond. Het materiaal warm en authentiek. Brons is een beetje bruin / rood / geel. Dit zijn hele warme kleuren. Wanneer je koude kleuren in huis hebt. Raad ik deze combinatie af. Want warme kleuren kun je niet combineren met koude kleuren. Bijvoorbeeld: Stel je hebt een zwarte moderne hoekbank en een witte salon tafel. Dan zou ik niet kiezen voor een bronzen sierlijke hanglamp. Deze combinatie doet afbreuk aan je styling. Zonde van je mooie hoekbank. Zonde van de mooie klassieke lamp. Voor klassieke verlichting moet je huis in de onderstaande kleuren zijn ingericht:

  • Bruin
  • Beige
  • Taupe
  • Crème
  • Offwhite
  • Rood
  • Bordeaux

Bevat je huis een van de bovenstaande kleuren. Kies dan voor een warme kleur verlichting. En bijvoorkeur ook nog een bronzen hanglamp. Die komt helemaal tot leven bij deze warme kleuren.

 

Moderne hanglampen

Moderne verlichting is minimalistisch van design. Strak lijnen en vormen kenmerken deze lampen. Uitgevoerd in wit, zwart, grijs, staal of doorzichtig glas. Dit zijn koude kleuren. Deze kleuren zijn tegenhangers van de warme kleuren. Persoonlijk ben ik erg fan van een moderne inrichting. In mijn woonkamer heb ik een platte strakke glasplaatlamp boven een glazen tafel. De poten zijn van staal en kennen geen sierlijke vormen. Maar gewoon strak en recht naar beneden. De lamp is ook strak en recht en kent ook geen ronde vormen. Deze combinatie is altijd goed en zeer eenvoudig te maken. Zwart is altijd te combineren met wit, staal, zilver en grijs. Dus heb je een zwarte tafel, kies dan voor witte of stalen hanglampen.

 

Industriële hanglampen

De laatste trend zijn industriële hanglampen. Deze hanglampen zijn stoer en robuust. Het mooie van deze lampen is, ze zijn zowel klassiek als modern. Je kunt deze lampen combineren in een klassieke inrichting maar ook met een moderne inrichting. Eigenlijk kun je met een industriële hanglamp geen design flater begaan. Industriële hanglampen zijn oude lampen uit de grote stalen fabrieken van vroeger. Dus ze ogen klassiek. Echter doordat ze op moment zo trendy zijn, vormen ze een perfecte combinatie met elke moderne inrichting van nu. Dus heb je een strakke rechte eettafel. Durf dan eens voor een grote stoere robuuste lamp te kiezen.

 

Verlichting lichtbronnen

Natuurlijk raden we iedereen aan om voor LED te kiezen. Want LED is zuinig en de toekomst. Je hebt led hanglampen en hanglampen die geschikt zijn voor alle lichtbronnen waaronder LED. Daar zit een groot verschil in. Want LED hanglampen hebben een ingebouwde Led module. Daarbij moet je goed opletten op deze wel te vervangen is. Want het is zonde als de hanglamp er mee ophoud om dat het kleine LED lampje niet vervangbaar is. Heeft een lamp een E27 fitting dan is deze ook te voorzien van een LED lamp. Daarbij zijn de goedkopere LED lampen vaak niet dimbaar. De duurdere varianten zijn wel dimbaar. Dus daar moet je ook even goed opletten bij het uitzoeken van een hanglamp.

 

Hanglampen kopen

Waar kun je hanglampen het beste kopen? Online of in de winkel? In een winkel hebben ze lang niet zoveel keus als op een goede webshop. Een goede webshop heeft een veel ruimer en breder assortiment. Dat is fijn, maar gelijk ook lastig. Want hoe weet je nu waar je moet beginnen met zoeken. Elke goede grote webshop heeft tegenwoordig wel filters. Daarmee kun je bijvoorbeeld alle lampen tonen in een bronskleur. Of je kunt filteren op type lichtbron, zoals LED lampen of gloeilampen. Geven ze in een winkel meer service? Dat was misschien vroeger zo. Tegenwoordig geven ze online meer service. Dit komt omdat webshops alles doen voor een goede recensie. Een winkel vind het minder erg als een klant boos de winkel verlaat. Maar een webshop is doodsbang voor een slechte recensie. Daarom geven webwinkels tegenwoordig betere adviezen en begeleiding dan fysieke winkels. Om een voorbeeld te geven. Hanglampen worden gratis bezorgd. Bij duren hanglampen worden ze soms zelfs nog opgehangen voor je ook. Welke fysieke winkel doet dit voor je? Hangt de lamp toch niet mooi? Dan kun je de lamp binnen 14 dagen gratis retour zenden. Je hoeft er maar naar te vragen een de betere webwinkels sturen een gratis retouretiket op. Kortom hanglampen kun je beter in een webwinkel kopen. Dan kun je eerst kijken hoe hij thuis staat. En dan weer retour sturen.

Voor meer info : http://www.steinhauer.nl/