Oosterse lampen zijn de trend van 2014

oktober 6, 2014 0 Comment

Oosterse lampen

Oosterse lampen zijn gedurende 2014 gestegen in populariteit. Deze lampen staan bekend om het sierlijke design en het feit dat deze lampen bijna allemaal met de hand gemaakt zijn. Met unieke patronen ingekerfd in het armatuur zorgt dit voor een prachtig lichteffect. Oosterse lampen hebben een groot verschil qua lichteffect overdag en in de avond. Men raadt u dus ook aan om de oosterse lampen voornamelijk als avondverlichting te gebruiken. Zo creëert een oosterse lamp een aangename en warme sfeer in uw interieur.

Het blijkt dat de consument van vandaag steeds vaker een oosterse lamp aanschaft. Oosterse lampen zijn tenslotte ook een vrij nieuw product op de Nederlandse lampen markt. De doorslaggevende factor bij de consument om tot aanschaf over te gaan is toch wel het prachtige lichteffect dat deze oosterse lampen oplevert in het donker. Daarnaast heeft een oosterse lamp toch iets persoonlijks vanwege het feit dat ze handgemaakt zijn.

Oosterse lampen komen van oorsprong grotendeels uit Egypte. Deze lampen worden hier Filisky lampen genoemd en zo zijn er dagelijks duizenden arbeiders handmatig bezig met het ontwerpen van deze elegante lampen. Niet alleen komen oosterse lampen uit Egypte, maar ook uit onder andere Marokko, Thailand en Maleisië.

Kenmerken van oosterse lampen

Oosterse lampen zijn zoals hierboven vermeld handmatig ontworpen. Men kerft met een ijzeren naald alle vormen en gaten in de lamp. Deze lampen staan bekend om haar sierlijke vormen en het schitterende lichteffect dat het oplevert in het donker. Naast het lichteffect zijn de oosterse lampen ook bekend om haar kleurrijke designs en de vele verschillende materialen die worden toegepast aan deze lampen.

Oosterse lampen kunnen onder andere bestaan uit een stoffen omhelzing, een touwen omhelzing met slierten hangend aan de onderkant en zelfs met gouden patronen. Er kan gezegd worden dat oosterse lampen erg veel variatie biedt in haar armaturen.

Ondanks de uiteenlopende ontwerpen van oosterse lampen, zijn ze uitstekend te combineren met een modern interieur. Doordat een typisch modern interieur veelal strakke meubelen en stijlvolle moderne kleuren bevat, is het een mooi aanzicht wanneer er een tegenstrijdige en unieke oosterse lamp wordt toegevoegd aan het interieur. Dit wordt vaak onderschat door de consument. Natuurlijk past een oosterse lamp ook uitstekend bij een oosters interieur. 

Ervaringen met oosterse lampen

Zelf was ik opzoek naar een simpele hanglamp voor boven de eettafel. Nadat ik inmiddels al een tijdje aan het rond zoeken was, kwam ik een vrijwel aparte hanglamp tegen. Dit was een oosterse hanglamp. Op het eerste gezicht was het geen plaatje van een lamp, gelukkig had de aanbieder foto’s toegevoegd van de lamp als die aanstaat in het donker. Dit was de doorslaggevende factor voor mij om tot een aankoop over te gaan van een oosterse hanglamp. Echter is een groot deel van de oosterse lampen geen mooi gezicht als ze uitstaan. Tot slot kan ik zeggen dat ik tot op de dag van vandaag heb ik geen spijt van mijn aankoop en geniet ik nog dagelijks van de oosterse lamp en het schitterende lichteffect.

Voor meer info : http://www.oosterselampen-online.nl