Kwaliteitsplein
Woning en Tuin

Online gordijnen

Online gordijnen bestellen

Ze zijn bepalend voor de hele sfeer van een kamer: gordijnen overheersen vaak in een ruimte en zijn daarom erg belangrijk. Wanneer u een nieuwe ruimte inricht is het van groot belang dat u nadenkt over geschikte gordijnen en deze natuurlijk ook opspoort. Fysieke winkels hebben niet vaak een erg grote collectie gordijnen, en daarbij komt dat ze niet specifiek op de maten van uw ramen zijn aangepast. Er zijn veel voordelen verbonden aan het online gordijnen aanschaffen. De voordelen van online gordijnen bestellen even op een rijtje.

  • Bij het online gordijnen kopen heeft u veelal een ruimere keuze aan stoffen en afwerkingen dan wanneer u confectiegordijnen in de gewone winkel aanschaft.
  • Bij het online gordijnen aanschaffen kunt u de precieze maten doorgeven die handig zijn voor uw kamer: de materialen worden op maat afgewerkt, op maat gemaakt voor uw huis. Dit kan natuurlijk ook als u de verduistering in een winkel bestelt, maar het bestellen van precieze maten gaat vaak gemakkelijker via het internet: u kunt vanuit uw luie stoel de juiste maten doorgeven.
  • Bij het online gordijnen kopen hoeft u de gordijnen nergens op te halen, ze worden gewoon bij u thuis bezorgd zodra ze klaar zijn om geleverd te worden.
  • Ook heeft u meer keuze in ophangsystemen waarmee u de gordijnen op hun plaats hangt: er is voor elk wat wils in uiteenlopende prijscategorieën.
  • De gordijnen zijn vaak goedkoper dan in een winkel: de online leverancier heeft namelijk veel minder kosten wat betreft de huur van een winkelpand, het loon van het personeel wat daarin rondloopt en het gas, water en licht in de zaak.

Het is dus vooral erg gemakkelijk om online gordijnen te bestellen, maar natuurlijk zijn er ook tegenargumenten te geven voor het online gordijnen aanschaffen. Het meest belangrijke tegenargument voor online aankopen is dat je niet echt ziet of voelt wat je koopt: in een fysieke winkel zie je precies wat je koopt maar bij het online gordijnen kopen moet je afgaan op de foto’s die op websites staan. Bij verscheidene online winkels, bijvoorbeeld bij Rivington Interiors, kun je echter een staaltje van de stof waarvan je gordijnen wilt laten maken gratis thuis laten bezorgen. Op deze manier kan je ook goed bekijken of de stof in het licht in jouw woning goed staat.

Overgaan tot online gordijnen aanschaffen

Voordat je overgaat tot de aanschaf van verduisterings- of siergordijnen dien je bij een aantal dingen stil te staan.

  • Wat voor afmetingen moet het product gaan krijgen?
  • Welke soort gordijnen wil je bestellen? Je kunt bijvoorbeeld denken aan vouwgordijnen, plooigordijnen met een enkele of dubbele plooi, lussengordijnen en ringgordijnen. Ook is het belangrijk om te bedenken of je wil dat je gordijnen net iets boven de grond hangen (de klassieke manier van verduisteren), dat het gordijnen als het ware staat op de grond en dus eigenlijk iets te lang is – dat is een moderne manier van gordijngebruik – of dat het materiaal echt flink te lang mag zijn, waardoor er een romantisch effect wordt gecreëerd.
  • Welke kleuren passen goed bij jouw interieur? En welke stoffen passen er goed bij? Het voordeel van online gordijnen bestellen is dat je uit een ontzettend groot assortiment aan stofsoorten kan kiezen, maar dat betekent wellicht wel dat het moeilijker kiezen is. Je moet goed weten wat jij wilt, maar als je eenmaal iets duidelijks voor ogen hebt dan kun je prima online gordijnen gaan kopen.
  • Wil je gevoerde of ongevoerde gordijnen hebben? Vaak wordt wel aangeraden om hiervoor te kiezen, al brengt het extra kosten met zich mee. De voordelen ervan zijn dat het gordijn dan mooier en voller hangt en dat de stof ook nog eens minder wordt aangetast door het zonlicht dat erop schijnt.

Eenmaal een keuze gemaakt, dan is het een kwestie van een paar muisklikken en uw perfecte gordijn is in bestelling en al snel in de maak.

Online gordijnen aangeschaft

Een collega van mij heeft een poos geleden het online gordijnen kopen ontdekt: ze is helemaal lyrisch over een bepaalde website die erg originele materialen gebruikt en ook nog eens erg snel kan leveren. Er wordt speciaal voor jouw situatie een product gemaakt, en dat kan je ook merken volgens mijn collega: haar gordijnen passen precies in haar interieur. Ze is begonnen met de aanschaf van verduisteringsgordijnen voor haar eigen slaapkamer en werd daarna zo erg enthousiast dat ze besloot dat de rest van haar woning ook dringende mooie nieuwe gordijnen nodig had. Ze begon met het her decoreren van haar woonkamer: prachtige vouwgordijnen van een lichte soort linnen moet het worden, en dan in een hele subtiele pastelachtige kleur groen. Ik moet zeggen dat het inderdaad erg mooi stond. Voor de kamers van de kinderen heeft ze in overleg met hen verduisteringsgordijnen uitgezocht die vrolijk waren, maar niet zo kinderlijk dat ze er over vijf jaar gek van zouden worden – het materiaal moet immers wel een paar jaar mee kunnen gaan. Daarna heeft ze zelfs de zolder van gordijnen voorzien! Ik vond het erg overdreven maar de collega beweert dat ze sindsdien veel vaker boven komt! Ze heeft zelfs een lees hoek ingericht op de verdieping die vroeger alleen voor de opslag van allerlei troep werd gebruikt. De gordijnen hebben een ontzettend positieve invloed gehad op haar huis: ze komt nu veel liever in haar eigen stekje! Gordijnen kunnen wonderen verrichten volgens haar.

Voor meer info : http://www.rivingtoninteriors.com/nl/online-gordijnen.html