Kwaliteitsplein
Woning en Tuin

Hoe past de vloerlamp in uw lichtplan?

Een lichtplan maken is nog niet zo eenvoudig. Het begint met de basisverlichting. In principe is de vloerlamp geen basisverlichting. Een  hanglamp hangt vast aan het plafond. Dat vormt de basis voor uw lichtplan. U trekt de stekker uit het stopcontact en de vloerlamp is te verplaatsen. Dat maakt dat de vloerlamp niet de basis van uw plan, maar een aanvulling op uw plan.

Is de vloerlamp dan minder belangrijk dan de hanglamp? Zeker niet! Een hanglamp is eigenlijk heel eenvoudig. Je kiest een lamp die mooi is. Locatie is ook al bekend. Een hanglamp hoort altijd boven een eettafel. Een vloerlamp kan daarentegen vele verschillende toepassingen hebben. Een vloerlamp kan dienen als sfeermaker. Tevens kan de vloerlamp dienen als leeslamp. Ook de positie kan verschillen. Naast de bank, boven de salontafel of in een lege hoek. Dit maakt de vloerlamp best lastig om te kopen. Met dit artikel gaan we proberen helderheid te creëren over de verschillende vloerlampen.

Een booglamp is een echte blikvanger. Heeft u geen stroom aansluiting boven uw salontafel? Dan is de booglamp misschien wel de meest praktische oplossing. Een booglamp staat nooit in een lege hoek. Deze vloerlamp staat altijd naast de salontafel. En de kap hangt over de salontafel. Houd u echter van lezen? Dan adviseren wij u geen booglamp. Een booglamp is lomp en groot en daardoor lastig te richten op uw leesboek. Als u van lezen houdt raden wij een vloerlamp aan met leesarm. Het liefst een vloerlamp met een lange leesarm. Zodat u het licht precies kunt richten op uw leesboek. Heeft u een donkere hoek? Dan zijn vloerlampen met lampenkappen de ideale oplossing. Deze lampen zijn niet praktisch maar wel erg sfeervol. Ze maken elke ongezellige hoek in uw woonkamer een stuk gezelliger.  Kortom: Het begint bij een hanglamp, maar de vloerlamp maakt uw lichtplan helemaal af!

Voor meer info : https://sfeerinhuis.wordpress.com/2015/03/19/mijn-verhaal-met-vloerlampen/