Kwaliteitsplein
Woning en Tuin

Fabriekslampen online kopen

Je ziet deze stoere fabrieklampen overal. Natuurlijk wil jij meer weten over deze gave lampen. Want je komt ze tegen in elke folder, woonwinkel of lampenwinkel. Welke stijl van je woonkamer sluit aan bij deze verlichting? Dit artikel gaat over industriële lampen. Om te beginnen: Waar komen industriële lampen vandaan?

Rond 1750 ontstonden de eerste fabrieken in Nederland. Er vond een grote verandering plaat in de werkzaamheden. Er ontstonden grote werkplaatsen. Vakmannen waren minder nodig, iedereen kon in een fabriek werken. De verlichting zorgde voor goed zicht op de werkzaamheden. Ruim een eeuw na de eerste fabrieken ontstonden de eerste industriële lampen pas. Dit veroorzaakte dubbele capaciteit, men kon nu ook in het donker werken. Deze lampen hoefden er niet fraai uit te zien. De gloeilamp, gaf licht rondom. Door grote stalen armaturen, werd al het licht naar beneden gestraald. De fabrieken werden schoner en de lampen werden vervangen door TL verlichting.

Hoe komen deze lampen in huis?

Nu doet deze lamp zijn herintrede, maar dan in de woonkamer. We hebben behoefte aan oud. Wandlampen,  plafondlampen of vloerlampen waren er in die tijd bijna niet in de fabrieken. Vanouds worden metalen buitenkanten geëmailleerd. De lampen zijn nu een stuk moderner maar ogen opzettelijk oud en robuust. De kap mag zelfs een beetje roestig zijn. De originele fabriekslampen worden dan omgebouwd. De nieuwe nagemaakte versie wint het in populariteit. Deze lampen ogen niet met een kleine knipoog naar oud. Deze nieuwe lampen zie je veel tegen op woonblogs.

Hoe en waar koop je deze lampen?

Voor de fabrieklampen Polen geldt; het is belangrijk dat de fitting wel nieuw is. Controleer dat altijd wel even goed!  Waar hang je deze lampen op? Zelfs in een moderne inrichting passen deze stoere hanglampen. Gaaf boven een witte eettafel bijvoorbeeld. In een winkel kan men je voorzien van goede adviezen, maar dan kunnen ze tegenwoordig online ook. Het retourbeleid van een webshop is verstandig om vooraf door te lezen.

Tegenwoordig zijn er verschillende online webshops die deze prachtige lampen verkopen. Het voordeel van een online aankoop is dat het eenvoudig en snel gaat. Houd er wel rekening mee dat een afbeelding op de webshop anders kan uitpakken dan wanneer je de lamp in handen hebt! Het kan dus zeker geen kwaad om de lamp nog even te bezichtigen bij een fysieke winkel, om net even zekerheid te creëren bij je aankoop.

Laatste tip: Durf! Ga voor groot onbenullig en echt oud. Want zo is de industriële lamp het mooist.

Voor meer info : http://www.industrielelampen-online.nl/