Kwaliteitsplein
Woning en Tuin

Een lekkage opsporen

Een lekkage aan het plafond begint meestal met een klein kringetje dat steeds beter zichtbaar wordt. In de meeste gevallen ontstaat zo’n kring bij extreem weer. De wind komt bijvoorbeeld uit een andere richting dan normaal. Als deze harde wind gepaard gaat met heftige regenval dan kan het zomaar zijn dat uit het niets een dergelijke vochtplek ontstaat. In de meeste gevallen wordt de plek onder handen genomen met een kwast en wat verf en er is niets meer van te zien. Veel mensen gaan zo te werk. De kans op herhaling is immers niet groot en de schade relatief klein en makkelijk te herstellen. Het opsporen van de lekkage kan een tijdrovende klus zijn, vandaar dat we het er ons vaak makkelijk vanaf willen maken door het op deze manier op te lossen.

Waterlekkage traceren middels endoscopie

Een prettige wetenschap is het echter niet, wetende dat er een lek in uw woning zit. U zult altijd zien dat wanneer u de deur uit bent er zich weer een dergelijke situatie voordoet. Een lekkage komt nooit gelegen en kan voor behoorlijk wat irritatie zorgen. Keon Loodgieter staat u hierin graag bij. Wij gaan niet in het wilde weg hakken of breken, maar gaan vakkundig te werk aan de hand van de meest moderne opsporingsmethoden. Afhankelijk van uw situatie kiezen wij de methode uit die hier het best bij aansluit. Doordat wij al menig lekkage hebben verholpen stellen wij binnen no-time vast welke methode het meest geschikt is. U kan hierbij denken aan endoscopie. Endoscopie is uitermate geschikt voor het opsporen van lekkages in ruimten die moeilijk toegankelijk zijn. Denk hierbij aan spouwmuren, douchebakken, baden of uw afvoer. De endoscoop is een flexibel apparaat dat in de leiding op zoek gaat naar de lekkage.

Drukmeting of gebruik van traceergas

Een andere veelgebruikte methode is drukmeting, waarbij een perspomp wordt gebruikt om leidingen af te persen en te checken op drukverlies. Een andere techniek die wij vaak gebruiken is traceergas. Dit is een uitermate effectieve manier om lekkages in verwarmingsleidingen, riolering of uw afvoer op te sporen. Met deze techniek worden zelfs de meest kleine gaatjes opgespoord.

Laat u goed adviseren

Heeft u dus last van een lekkage? Ga dan niet roekeloos te werk en begin niet direct met breekwerk. De schade die u hiermee aanricht is in de meeste gevallen overbodig. Schakel daarom een vakman in die weet waar hij het over heeft. Keon is zo’n ervaren specialist, die bovendien 24/7 lekkage service in Zuid-Holland aanbiedt aan haar klanten.

Voor meer info : http://www.lekkages.net