Kwaliteitsplein
Image default
Woning en Tuin

Bio ethanol brander

Bio ethanol is een soort alcohol. Het wordt verkregen door het gisten van suiker. Het moge duidelijk zijn dat het een zeer brandbare stof is. Een eigenschap van bio-energie uit verbranding is dat er evenveel CO2 opgenomen wordt door fotosynthese als er uitgestoten wordt. Een bio ethanol brander is dus compleet CO2 neutraal. Er zijn verschillende manieren om biomassa tot bio-energie om te zetten. Fermentatie of gisting valt onder de noemer “biologische verwerking”. Logisch, want er komt geen chemisch proces aan te pas. Hoe minder chemicaliën hoe beter.

Sfeerhaard

Een bio ethanol brander is eigenlijk een sfeerhaard. Een mooi alternatief voor een open haard dus, vooral omdat sommigen ook exact dezelfde vorm hebben als een open haard. Er zijn ook modellen voor op tafel (weer eens iets anders dan een kaars) of in de tuin. Eigenlijk kunt u het zo gek niet bedenken of het type brander wat u in gedachten heeft bestaat. Voor elke stijl kunt u er eentje vinden die erbij past. Het woord sfeervol is hier wel van toepassing. De vlammen lijken als het ware te dansen en te hypnotiseren. Ze stralen een en al warmte en gezelligheid uit. Het is bij wijze van spreken verleidelijk om een kleed erbij te pakken en daarop in slaap te vallen terwijl u naar het vuur kijkt. Al dan niet met een goed glas wijn erbij. Veel van deze sfeerhaarden zijn gemaakt van een poreus soort steen. Anderen zijn gemaakt van MDF (oftewel medium density fireboard) of metaal. Zoals altijd gaat de veiligheid voor alles. Het is belangrijk om voor gebruik eerst de handleiding door te lezen. Het is ook geen goed idee om een brander bij te vullen terwijl deze nog warm is. Daarbij loopt u het risico op een steekvlam. Nog even geduld dus. Verder is het essentieel om de bio ethanol  op een droge en koele plek te bewaren. Ergens waar er geen kleine kinderen bij kunnen.

Bio ethanol brander is een verantwoorde keuze

Het is algemeen bekend dat CO2 een van de broeikasgassen is die verantwoordelijk is voor de huidige klimaatveranderingen. Hoewel de productie van bio ethanol energie kost, is het toch CO2 neutraal en dus beter voor het milieu. Er wordt nog steeds onderzoek gedaan om het hele productieproces steeds efficiënter en duurzamer te laten verlopen. Zo kunnen bijvoorbeeld ook suikers gehaald worden uit hout en niet eetbare plantonderdelen. Een bio ethanol brander is in ieder geval een bewuste keuze. De natuur wordt zo min mogelijk belast. Het scheelt hierbij enorm of de “biomassa” eerst nog per truck vervoerd wordt of niet. De ene brandstof is de andere niet, dus laat u ook hier over goed informeren en houd u aan het voorschrift. Als u dat doet dan is het namelijk ook een verstandige keuze met veel voordelen. Zo heeft u bijvoorbeeld geen afvoer voor de rook nodig, wat in het geval van een houtkachel of traditionele open haard wel zo is. Dus een bio ethanol brander is ook nog eens schoon. 

 

Kwaliteit en veiligheid

HGB-trading heeft al jaren ervaring en expertise als het op kachels, sfeerhaarden en alles wat daar verder bij komt kijken aankomt. Ook met een vluchtige brandstof als alcohol bent u bij ons in goede handen. Wanneer u bij ons een bio ethanol brander aanschaft is die niet alleen veilig maar ook mooi strak ontworpen zonder scherpe randen of naden.

 

 

 

 

 

Voor meer info : http://www.hgb-trading.nl/bio-ethanol

Gerelateerde artikelen

Wij leveren plaids in alle soorten en maten

Tuinkussens op maat, uniek en kwalitatief sterk

Tuinman Amsterdam