Kwaliteitsplein
Woning en Tuin

Alles over wandlampen

Wandlampen zijn er in vele verschillende soorten en maten, van mooie klassieke modellen tot de meest strakke moderne wandlampen in uiteenlopende vormen en maten. Wandverlichting wordt gebruikt voor algemene verlichting maar ook om bij te lezen of werken maar ook om een mooi schilderij of object te verlichten. Wandlampen om bij te lezen zijn meestal uitgerust met een verstelbare arm zodat het licht goed op uw werk gericht kan worden. De lichtbron is veelal een halogeen of ledlampje omdat deze mooi helder licht geven ook zijn sommige modellen uitgerust met een dimmer zodat u zelf de lichtsterkte kan bepalen en als u niet leest de lamp kan gebruiken als sfeerlamp. Deze modellen worden uitgevoerd in het brons of staalkleur en zijn super praktisch in het gebruik. Wandspots zijn uitermate geschikt om een mooi object of schilderij wat extra aandacht nodig heeft mooi te verlichten. Met de juiste verlichting laat u mooie dingen nog meer tot hun recht komen. Deze spots zijn te verkrijgen in het staalkleur en bronskleur. Bronskleurige wandlampjes passen perfect in een klassiek of midden klassiek interieur, het combineert prima bij alle soorten hout en stof. Als de wandlamp gecombineerd wordt met glas kiest men veelal voor een zachte kleur glas zodat het contrast niet te groot wordt. Er zijn bronzen zwenkarmen, halve maan wandlampjes, kleine glaasjes met halogeenverlichting en mooie muurlampen met een stoffen kap. Kom dus snel kijken bij onze prachtige collectie bronskleurige lampen. Staalkleurige wandlampen of RVS wandlampen passen erg mooi bij een wat modernere omgeving of een super strakke inrichting, veelvuldig gecombineerd met wit mat glas of stoffen kap. Veel wandlampen zijn uitgevoerd met een dimmer. In wandverlichting worden veel verschillende lichtbronnen gebruikt zoals led- en halogeenverlichting, tl-licht en natuurlijk ook voor de gewone fitting waar tegenwoordig een spaarlamp of ledlamp ingedraaid kan worden.

Kinderwandlampen

Kinderwandlampen maken de kinderkamer mooi compleet en veel kinderen vinden het prettig een kleine lichtje te laten branden voor het slapen gaan, denkt u eraan dat u er niet teveel wattage in doet. Hiervoor lenen een spaarlamp of ledlampje zich goed voor, bovendien gebruiken ze veel minder stroom. Wij zijn altijd op zoek naar leuke kinder wandverlichting wat niet altijd even gemakkelijk is omdat de keuze beperkt is. Al onze badkamerwandlampen hebben een IP44 keurmerk wat betekent dat de helemaal spat en waterdicht zijn en dus helemaal veilig in de badkamer. Mocht u nu een badkamer aan het uitzoeken zijn400 let u er dan op dat de lichtpunten op de juiste plek komen. Een wandlamp voor naast of boven de spiegel is erg prettig in het gebruik. Meestal worden deze badkamerverlichting uitgerust met een glas wat vaak een mooi lichteffect geeft.442 Veel architecten gebruiken in 1 huis vaak meerdere wandlampen van dezelfde soort dit doen zij omdat dit een eenheid creëert in uw interieur, Ook meerdere wandlampjes van dezelfde soort op een rij naast elkaar in een lange gang doet het ook erg goed en geeft uiteraard ook een prima lichtverdeling in de ruimte.

Functie van wandverlichting

Wandlampen worden meestal ook  gebruikt als eerste oriëntatie lichtje voor als u thuis komt en er is nog geen licht in huis. Natuurlijk worden er ook veel muurlampen gekocht omdat ze gewoon erg mooi zijn en gezellig licht geven. In kantoorruimtes,winkels of restaurants zijn wandlampen ideale verlichting omdat ze niet in de weg staan en geen ruimte innemen. Bovendien kunnen muurlampen een prima basisverlichting geven en natuurlijk een gezellige sfeer maken. Kom kijken op onze site en laat u verrassen door het enorme aanbod in wandverlichting.

Voor meer info : http://www.wandlampen-expert.nl/