Kwaliteitsplein
Winkelen

Verlichting kwaliteit check

Verlichting – U zoekt een goede vloerlamp of hanglamp voor in uw woonkamer of slaapkamer? Maar hoe weet u of de lamp van de juiste kwaliteit is? In dit bericht vertellen wij u hoe u de kwaliteit van verlichting kan beoordelen. Zodat u zeker weet dat u de juiste lamp koopt. Hieronder 5 handige verlichting tips.

Verlichting uit Nederland

Wist u dat de meeste verlichting rechtstreeks uit China komt? Deze lampen zijn gemaakt van mindere materialen en kennen een mindere kwaliteit. Onze eerste tip is daarom: koop altijd verlichting uit Nederland. Met een mailtje richting uw leverancier is dit eenvoudig te controleren.

Vloerlampen dimmer

Let goed op de hoogte van de dimmer. Als je de vloerlamp naast de bank wilt plaatsen is een vloerdimmer heel irritant. Een dimmer op 80 centimeter hoogte is veel gebruiksvriendelijker van een vloerdimmer. Onze tweede verlichtingstip is: koop vloerlampen met een dimmer op 80 centimeter hoogte.

Hanglampen

Bij hanglampen is het belangrijk dat ze wel in hoogte verstelbaar zijn. Het is echt heel irritant als hanglampen net te laag of te hoog hangen. Dan heb je een mooie lamp, maar oogt het totaalplaatje toch verkeerd. Onze derde tip is daarom: zorg dat uw hanglamp in hoogste verstelbaar is.

Led lampen

Bij led lampen is het belangrijk dat de Led module wel vervangbaar is. Led modules gaan lang mee. Maar het blijft heel vervelend als u deze wilt vervangen en het vervolgens niet kan. Zeker als dit net buiten de garantie periode valt. Dan zit u dus met een hanglamp maar zonder licht. Vraag dus altijd op de Led module vervangbaar is. Dit is onze vierde tip.

Garantie op verlichting

Kies altijd een leverancier met een service telefoonnummer. Zodat u altijd terug kunt met u lamp. U heeft recht op minimaal 2 jaar garantie. Ook al vermeld een webshop in verlichting dit niet in hun voorwaarden. Deze periode van 2 jaar is wettelijk vastgesteld op verlichting.

Voor meer info : http://www.steinhauer.nl/