Kwaliteitsplein
Winkelen

Stedentrip Haarlem

U bent van plan om de mooie stad Haarlem te bezoeken? Dan weet ik nog wel een aantal leuke activiteiten die u zeker niet over mag slaan. Ook raad ik een aantal budget restaurants aan weer heerlijk uit worden geserveerd. Natuurlijk horen daaraan vooraf leuke uitstapjes. Buiten het shoppen om moet u zeker ook een aantal leuke museums bezoeken. Om de dag goed af te sluiten kun je in de avond een filmpje pakken, cafeetjes of bars bezoeken. Wat ook heel leuk is en dat is dan vooral gericht op stelletjes, is het bezoeken van een pikante winkel zeker de moeite waard! Koop daar bijvoorbeeld iets spannends voor elkaar om daarna helemaal tot mekaar te komen. Hieronder meer.

 

Bezoek in de ochtend het Het Dolhuys: dit is een museum over de psychiatrie. Ook worden er voorstellingen gehouden die erg confronterend en interessant kunnen zijn.

 

Ga eens langs de Kunstkerk Bakenes, dit is een mooie witte toren die je niet zomaar over het hoofd ziet. Vaak worden hier uiteenlopende exposities gehouden.

 

Indien u liever in het centrum van Haarlem blijft is het Platform voor kunsten wellicht waard om te bezoeken. Hier worden tentoonstellingen en kunstactiviteiten aangeboden.

 

Shoppen in Haarlem: uiteraard mag u ook zeker het shoppen niet overslaan. In Haarlem zijn vele authentieke boetiekjes te vinden die zeker de moeite waard zijn. Van moderne gadgets tot vintage kledingwinkels. Voor ieder wat wils. Hieronder de 3 must visits:

 

H. de Vries Boeken: beste boekenverkoop van 2012. Snuffel hier lekker rond opzoek naar goede tweedehands boeken.

Minguz: Fashion en lifestyle store. Neem hier ook eens een kijkje en laat je verrassen door het aanbod. Deze is zeer verrassend en mooi.

ID: vintage winkel waar je zowel terecht kunt voor vintage kleding als boeken, accessoires en meer.

 

Lunchen en Dineren:

Hartig & Zoet: Lunch restaurant. Neem een koffiepauze en laat je verrassen door de heerlijke zoetigheden die dit lunch restaurant te bieden heeft. Neem daar een lekkere kop koffie of geurende thee bij en kom even tot rust.

 

SUBLIEM: Restaurant aan de kleine Houtstraat. Kom hier voor heerlijke Mediterraans eten.

 

Restaurant AANGENAAM: vind je hier ook. Zij hanteren een internationale keuken waar gebruik wordt gemaakt van Biologische producten.

 

Ga in de avond gezellig naar de bioscoop. Reserveer van te voren je ticket of loop spontaan binnen.

 

Bezoek een gezellig café of duik de barstreet in. Geniet van de muziek en de drankjes en waag een dansje.

 

Met je partner op stap: bezoek een sexshop in Haarlem of koop online iets spannends samen. Schaf een spannend lingerie setje aan en verras je geliefde met een pikant speeltje.

Voor meer info : http://www.linkstoevoegen.nl/