Kwaliteitsplein
Wijn

Rode wijnglazen voor Italiaanse wijn.

Regelmatig horen we alles van rode wijnglazen speciaal voor de Franse markt. Denk bijvoorbeeld aan de Bordeaux wijnglazen. Maar wat als je meer een liefhebber bent van Italiaanse wijnen? Italiaanse rode wijnen worden steeds beter en sommige wijngaarden zijn zelfs beter dan hun Franse concurrent. Maar welke rode wijnglazen kan je het beste gebruiken voor Italiaanse wijn.

 

Brede kelken zijn een aanrader voor Italiaanse wijnen.

 

Als je rode wijnglazen zoekt voor Italiaanse wijnen dan kan je het beste letten op de brede kelken. Italiaanse wijnen zitten vol met aroma’s en deze hebben absoluut de ruimte nodig om te ontwikkelen. Grote rode wijnglazen zijn nog niet eens zo’n heel gek idee. Je hebt zo extra veel ruimte om de wijn te laten ontwikkelen in het glas. Geniet van de smaak en laat je eens in de watten leggen door zo’n glas te bestellen.

 

Kies voor kristalglas in plaats van gewone rode wijnglazen.

 

Kristalglas ligt natuurlijk van een hogere kwaliteit en prijsklasse dan bij een goedkope winkel als de Action. Alleen ga je dit echt terug proeven bij iedere slok? Vaak denken we van niet, maar het is absoluut wel zo dat we een verschil gaan proeven. Probeer het gerust eens uit als je een paar kristallen rode wijnglazen hebt gekocht. Pak een fles van je lievelings rode wijn. Schenk één glas vol met goedkoop glas en een kristalglas met rode wijn. Al snel proef je een duidelijk verschil en weet je direct dat de rode wijn zich veel beter ontwikkeld in een kristalglas.

 

Voor meer info : http://www.rode-wijnglazenshop.nl