Kijken voor een SDS-boor is lastig. Want hoe bepaal je nou of je voor dit type boor moet gaan of voor een normale boor? Daarbij kun je gaan kijken naar jouw ervaring met boormachines en de klussen die je uit moet gaan voeren. Pas wanneer je het verschil weten tussen de verschillende boren kun je namelijk aan de slag gaan met de klusprojecten. Je moet dan ook weten waar je de boren aan gaat schaffen. Een van de webwinkels waar je dit zou kunnen doen is Boorkopen.nl. Maar waar let je op bij het aanschaffen van de boor en welke voordelen leveren dit type boren op? Onderstaande informatie helpt jou hierbij.
Een SDS-boor is eenvoudig te plaatsenEen SDS boor kenmerkt zich door de eenvoud waarmee deze aangesloten wordt op de boormachine. Normale boren moeten namelijk vastgezet worden door middel van de spankop van de boormachine, terwijl er bij een SDS-variant een uitsparing aan beide kanten te vinden is en hierdoor maar op een manier in de machine geplaatst kan worden. De boor klikt zich hierdoor eenvoudig vast in de machine en kan dan ook niet meer losschieten tijdens de werkzaamheden. In het begin is dit altijd even puzzelen, maar daarna heb je snel de boor gewisseld. Je kunt hiermee dus ook veel veiliger werken.
Verschillende varianten te verkrijgenEr zijn bij een SDS boor meerdere varianten te vinden. Je hebt namelijk de gewone SDS-variant, maar ook de SDS Plus. Bij de Plus heb je niet alleen de uitsparingen waarmee de boor vast komt te zitten in de boormachine, maar ook een extra gleuf. Deze gleuf geeft de mogelijkheid om de boor ook direct in de boorkop te plaatsen. Je hoeft hierdoor niet meer te kijken hoe de boor in de machine moet, maar zet hem er eenvoudig in. Dit bespaart jou in het begin nog meer tijd dan wanneer je met gewone boren aan de slag gaat. Tevens hoef je zelf ook niet veel kracht meer uit te oefenen. De boren doen namelijk alles voor jou.
Met een SDS boor kom je door het betonEen SDS boor is daarbij vaak terug te vinden bij betonboren. Dit komt doordat het werk aanzienlijk verlicht kan worden met dit type boor. Je hoeft namelijk niet hard te duwen om door het materiaal heen te komen, waardoor je ook minder kans hebt dat de boor afbreekt. Als je toch teveel kracht zet en de boor breekt af is het namelijk lastig te verwijderen en kan het zijn dat je op een andere plek moet gaan boren. Door de grote hoeveelheid verschillende betonboren is het wel een goed idee om eerst te kijken welke je nodig hebt voor jouw klussen. Denk bijvoorbeeld aan een hamerboor of 4-snijder. Door de juiste afwegingen te maken en daarbij te bepalen of een SDS boor de juiste keuze is, zorg je ervoor dat jouw klusproject binnen een korte tijd voltooid is en je als doe-het-zelver een professioneel eindresultaat neer hebt gezet. |