Kwaliteitsplein
Vakantie

Informatie over de reis naar Turkije

Reis geboekt
Lekker genieten in Turkije, wie wil dat nou niet? Vooral in de zomer is het niet verkeerd om daar lekker op het strand te zonnen. Hoewel Turkije sinds kort ook populair is voor wintersport!

Aangekomen in Turkije
Het is gebruikelijk dat men met het vliegtuig naar Turkije gaat. Dit is niet alleen het goedkoopst maar ook het snelst en veiligst.
Wanneer je met het vliegtuig aankomt, zal je eerst door de paspoortcontrole moeten. Om überhaupt binnen te mogen, heb je als Nederlander en als Belg een visum voor Turkije nodig. Het visum Turkije is te kopen op het vliegveld bij de balie voor € 25. U moet echter wel rekenen op een lange wachtrij. Wanneer u het visum op het vliegveld koopt, moet uw paspoort of ID-kaart nog minimaal 3 maanden geldig zijn.

E-visum Turkije
Tegenwoordig is het veel makkelijker om uw visum online aan te vragen. Sinds kort is dat dan ook mogelijk. Het Turkije visum is gemakkelijk in drie stappen aan te vragen. Als eerst vult u uw NAW-gegevens in. Vervolgens meer persoonlijkere gegevens zoals uw documentnummer. De website is tevens beveiligd dus er wordt alles aangedaan om uw privacy te garanderen. Bij het online aanvragen geldt tevens een paspoort geldigheidsperiode van 6 maanden. Deze termijn wordt echter wel vanaf januari 2015 verkort naar 60 dagen.

Na het invullen van alle gegevens is het raadzaam om alles nog goed te controleren; als het formulier eenmaal is verstuurd, kunt u namelijk niks meer wijzigen. Indien alles correct is ingevuld, kunt u door naar de betaling. U heeft de mogelijkheid om te betalen via iDeal of MisterCash. De kosten van een visum voor Turkije online zijn € 24,95. Wanneer u heeft betaald, wordt de aanvraag zo snel mogelijk in behandeling genomen en ontvangt u het visum binnen 24 uur!

Voor meer info : https://www.visumvoorturkije.nl/aanvragen