Hoe lang wordt mijn rijbewijs ingevorderd wanneer ik rijd onder invloed van alcohol?

oktober 6, 2017 0 Comment

Hoe lang uw rijbewijs wordt ingevorderd en wanneer dit precies gebeurd hangt af van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid alcohol u heeft gedronken. Maar ook de hoeveelheid jaren dat u uw rijbewijs bezit, maakt verschil. Bij een beginnend bestuurder die het rijbewijs korter dan vijf jaar in zijn of haar bezit heeft ligt het maximale alcoholpercentage waarbij het rijbewijs ingevorderd wordt namelijk een stuk lager. Daarnaast is het van belang met wat voor factor u over de schreef bent gegaan. Hiervoor geldt, dat hoe meer alcohol u gedronken heeft, des te langer de rijontzegging duurt. Dit kan variëren van 6 maanden, oplopend tot maar liefst 18 maanden. Een advocaat bij Advocaat-Verkeersstrafrecht.nl kan u helpen om uw rijbewijs zo snel mogelijk terug te krijgen.

Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed van alcohol, en nu?

Iedereen weet dat het rijden onder invloed van alcoholische drank niet mag. Het is dan ook logisch dat uw rijbewijs wordt ingevorderd wanneer u toch met een aantal glaasjes alcohol te veel op achter het stuur kruipt. Als u in deze situatie aangehouden wordt uw rijbewijs ingevorderd als de hoeveelheid alcohol in bloed 2,5 keer de toegestane norm overschrijdt. In dit geval kunt u een advocaat die is gespecialiseerd in verkeersstrafrecht inschakelen bij Advocaat-Verkeersstrafrecht.nl om een klaagschrift in te dienen waarmee de kans dat u uw rijbewijs eerder terugkrijgt aanzienlijk wordt vergroot. Hierdoor duurt het inhouden van uw rijbewijs op grond van het nuttigen van alcohol en autorijden, minder lang.

Rijbewijs ingevorderd? Vraag om bijstand van een gespecialiseerde advocaat

U merkt pas hoeveel u de auto gebruikt, wanneer dit niet meer kan. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin uw rijbewijs wordt ingevorderd omdat u met te veel alcohol op bent gaan rijden. U kunt niet meer dagelijks naar uw werk rijden en ook snel even een boodschap doen met de auto is er niet meer bij. Dan komt u er pas achter hoe afhankelijk u bent van uw auto en kunt u geen weken of zelfs maanden op uw rijbewijs wachten. Een gespecialiseerde advocaat op het gebied van verkeersstrafrecht bij Advocaat-Verkeersstrafrecht.nl kan u dan mogelijk een oplossing bieden waarmee u uw rijbewijs weer snel terug heeft. De advocaat zal voor u eerst een inschatting van de kans maken die u heeft om uw rijbewijs sneller terug te krijgen. Vervolgens wordt er een werkwijze uitgedacht en in 98% van de gevallen leidt dit ertoe dat u uw rijbewijs al snel weer in uw bezit heeft.

Voor meer info :