Door een mediator wordt een echtscheiding eenvoudiger

september 26, 2017 0 Comment

U moet een hoop regelen wanneer u gaat scheiden. Het verdelen van de spullen bijvoorbeeld kan tot lastige discussies leiden. Nog ingewikkelder wordt het natuurlijk wanneer er ook kinderen in het spel zijn. Een mediator die de zaken omtrent een echtscheiding regelt in Breda kan u dan gelukkig helpen door een deel van deze lasten over te nemen. Zo kan een mediator tijdens de echtscheiding zaken als het aanvragen van een hypotheek of het invullen van uw belastingaangifte voor u regelen, en ook het regelen van de echtscheiding bij de rechtbank wordt door een professionele mediator voor u verzorgd. U kunt bij een mediator ook altijd een offerte opvragen zodat u weet met welke kosten u te maken zult krijgen.

Schakel een mediator in Breda in om u door een moeilijke tijd heen te helpen

Iedereen is erbij gebaat dat beide partijen goed uit elkaar gaan na het scheiden in Breda. Scheiden onder begeleiding van Zenon Scheidingsdesk in Breda is een goede keuze, omdat de gemoederen vaak hoog op kunnen lopen tijdens een scheiding. Dit is een neutrale conflictbemiddelaar die ervoor zorgt dat er gezamenlijk naar een oplossing wordt gezorgd waar beide partijen zich in kunnen vinden. Een mediator in Breda kan u tijdens dit proces helpen om door de bomen het bos weer te zien, er komt immers behoorlijk wat op u af bij een scheiding. En niet alleen op materieel of rationeel vlak, ook op emotioneel vlak krijgt u het behoorlijk te verduren. Een mediator gaat u helpen om deze turbulente periode door te komen.

Een mediator voor uw echtscheiding is een stuk goedkoper dan een advocaat

Voor beide partijen heeft een echtscheiding financiële gevolgen. Er moet van alles verdeeld worden, zoals de bezittingen, maar ook eventuele schulden zoals de hypotheek op een gezamenlijke koopwoning. Een mediator in Breda kan u dan helpen om tot creatieve oplossingen te komen waar zowel u als uw ex-partner zich in kunnen vinden. En met een mediator de echtscheiding regelen is in ieder geval een stuk goedkoper dan wanneer u beiden een advocaat in moeten huren. Buiten het financiële voordeel zorgt een mediator er ook voor dat de relatie tussen u en uw ex-partner verder beschadigt en dat bijvoorbeeld de kinderen zoveel mogelijk leed bespaart blijft.

Voor meer info :