Kwaliteitsplein
Image default
Oog Laseren

Verschillende soorten cosmetische ingrepen aan je ogen

Cosmetische ingrepen aan je ogen kunnen verschillende vormen aannemen, afhankelijk van het gewenste resultaat. Hieronder vind je enkele veel voorkomende cosmetische ingrepen aan de ogen:

  • Ooglidcorrectie: deze ingreep richt zich op het verwijderen van overtollige huid en vetweefsel rond de ogen, waardoor het ooglid er strakker en jeugdiger uitziet.
  • Wenkbrauwlift: bij deze ingreep wordt de wenkbrauw opgetild en gefixeerd, wat kan helpen om rimpels en hangende huid rond de ogen te verminderen.
  • Botox: dit middel wordt gebruikt om rimpels en lijnen rond de ogen te verminderen door de spieren die deze veroorzaken te ontspannen.
  • Fillers: deze worden gebruikt om volumeverlies rond de ogen te verminderen en om rimpels en lijnen op te vullen.

Ogen laten laseren

Naast deze cosmetische ingrepen, zijn er ook nog een aantal andere ingrepen die je kunt laten uitvoeren aan je ogen. Eén hiervan is het laten laseren van je ogen. De kosten voor het laten laseren van je ogen bij bijvoorbeeld een kliniek in Nederland zijn afhankelijk van de behandeling welke je kiest, zo tussen de 1.000 en 1.500 euro per oog. Uiteraard speelt ook je verzekering voor een deel een rol. Ondanks het feit dat je het grootste deel van de kosten zelf moet betalen, kan het zijn dat je op basis van een aanvullende verzekering een klein deel vergoed krijgt. Dit zal overigens vaak niet meer dan een paar honderd euro zijn. Een oog laseren kost dus aardig wat geld, laat staan twee ogen.

Waarom een cosmetische ingreep laten uitvoeren aan je ogen?

Wanneer je je ogen wilt laten doen, kan dit een aantal verschillende redenen hebben. Het laten laseren van je ogen doe je natuurlijk omdat je beter wilt kunnen zien. Kies je voor een ooglidcorrectie, dan kan dit te maken hebben met het feit dat je bijvoorbeeld vermoeide ogen hebt, doordat het vel overhangt. Kortom, er zijn allerlei redenen te bedenken, waarom mensen de keuze maken om iets aan de ogen zelf of het gebied daaromheen te laten doen. Raadzaam is wel om hier goed over na te denken en met een arts in gesprek te gaan om je wensen te bespreken en ook te kijken in hoeverre deze wens of wensen kunnen worden ingewilligd.