Kwaliteitsplein
Kinderen

15 Weken Zwanger Symptomen

Week 15 van de zwangerschap

De baby groeit erg snel en dat gaat u dan ook merken. U kunt nu last gaan krijgen van zwangerschapsstriemen en bandenpijn. Door het dragen van een buikband kunt u de bandenpijn voor een groot deel tegengaan. Een buikband ondersteunt uw buik waardoor u zich prettiger gaat voelen. Tegenwoordig zijn er hele leuke buikbanden verkrijgbaar.

In de 15de week van uw zwangerschap kan de baby zijn of haar ledematen strekken en de ellenbogen buigen. Deze bewegingen kunt u in de regel duidelijk voelen. De baby heeft genoeg ruimte in de baarmoeder dat hij of zij zich goed kan bewegen. Uw baby zwemt heerlijk vrij rond in uw buik.

De baby heeft nu de grootte van een kleine appel van ongeveer 4.5 centimeter doorsnee. De oogjes zitten waarschijnlijk nog dicht, maar deze zijn al wel gevoelig voor fel licht. Het kraakbeen zal nu, zo goed als helemaal gevormd zijn. De haarzakjes zijn gevormd en zullen later, waarschijnlijk in de 19de week ook daadwerkelijk talg gaan produceren.

Ik ben vier maanden zwanger en getrouwd met een geweldige man. Ik hou zielsveel van hem, maar om een of andere reden ben ik sinds mijn zwangerschap begon niet in staat om te stoppen met fantaseren over een bepaalde mannelijke vriend van mij. Ik heb nu bijna elke nacht zeer expliciete en intieme dromen over hem. En omdat ik hem meerdere malen per week zie, vaak met mijn man of iemand anders er bij is begint dat best raar en gênant te worden. Ik ben al enkele keren behoorlijk gaan blozen toen ik hem zag en ik schaam me een beetje. Ik begrijp niet waarom dit nu gebeurt. Ik ken hem al jaren en heb nooit zulke gevoelens gehad, hij is ook eigenlijk niet mijn type. Ik dacht eerst dat het wel over zou gaan waar het duurt al een paar weken. Zijn dit hormonen of is er meer aan de hand? Ik zoek advies.

Voor meer info : http://www.wekenzwangertips.nl