Kwaliteitsplein
Image default
Gezondheid

Oorzaak laag libido bij vrouwen

 

Laag libido bij vrouwen

Een laag libido bij vrouwen komt evenveel voor als een laag libido bij mannen. Echter is de oorzaak vaak wel anders. Een laag libido kan erg vervelend zijn en is ook vaak lastig te constateren. Vaak merk je het vanzelf wel wanneer je bijvoorbeeld minder actief bent. Gelukkig zijn de oplossingen vaak snel en gemakkelijk te vinden en is een laag libido in korte tijd zeker te verhelpen.

 

Symptomen laag libido

De symptomen van een laag libido staan vaak met elkaar in verband. Hieronder de meest voorkomende oorzaken van een verlaagd libido bij vrouwen.

  • Stress/moeheid: stress en moeheid door bijvoorbeeld werk, kinderen, sociale druk of een andere oorzaak, staat op nummer 1 van meest voorkomende oorzaak. Gelukkig is hier snel wat aan te doen. Het is belangrijk om je rust te nemen. Ga een uurtje eerder na bed of blijf wat langer liggen. Door te weinig slaap kan stress het gevolg zijn.

  • Verlaagde weerstand: een verlaagde weerstand kan ook komen door stress factoren en te weinig slaap. Het is belangrijk om in een periode van druk, wel goed en gezond te blijven eten.

  • Ziekte en pijn: wanneer je voortdurend pijn ervaart kan dat van invloed zijn op het libido. Je hebt dan vaak wel andere zorgen of krijgt het denken aan die pijn niet uit je hoofd. In deze gevallen is het belangrijk om de huisarts een bezoekje te brengen. Kaart het probleem aan en wie weet dat hij eventueel een medicijn voor kan schrijven. Ook zou je direct kunnen informeren of het verstandig is om een libido verhogend middel te gebruiken.

 

Bovenstaande factoren staan vaak allemaal met elkaar in verband. In deze situatie is het belangrijk om aan alle punten te werken, je wilt immers je libido omhoog krijgen. Om dit mogelijk te maken moet er vaak wel iets aan je levensstijl aangepast worden. Echter hoeven dit vaak geen drastische maatregelen zijn, maar probeer het eens. Probeer je rust te vinden, probeer gezond te blijven eten en ga bij ziekte of pijn langs de huisarts.

 

Voor meer info : http://www.libidoverhogenvrouw.nl/hulp-je-om-je-libido-te-verhogen/

Gerelateerde artikelen

Bijsluiters van geneesmiddelen altijd binnen handbereik op Zivi.be!

Mannenarts dr. L.J. de Boer: uitstel van zaadlozing: onmogelijk of toch niet!

Zaadlozing is niet vanzelfsprekend, weet mannenarts dr. L.J. de Boer.