Kwaliteitsplein
Gezondheid

Ooglidcorrectietips

Op veel plaatsen kun je terecht voor een ooglidcorrectie. Voordat je een locatie gaat uitkiezen, is het belangrijk om het effect van een ooglidcorrectie te weten. Ik ga deze effecten voor je opsommen, zodat jij het allemaal niet meer hoeft op te zoeken.

Je verliest elasticiteit in je huid wanneer je ouder wordt. Het gaat hangen en wordt verslapt. Er ontstaan enkele rimpels op je huid en de huid rond je ogen kan uitgerekt worden. Het kan zelf zo erg uitgerekt worden dat de huid gaat drukken op je ogen. Hierdoor kun je hoofdpijn, slecht zicht en vermoeidheid oplopen. Je oogleden laten corrigeren kan je probleem verhelpen of verlichten.

Een ooglidcorrectie kan ook helpen als je last hebt van dikke en permanente wallen. Vooral je onderoogleden hebben hier onder te lijden. Om dit op te lossen zal de overtollige huid onder je ogen verwijderd moeten worden of strakgetrokken worden. Het resultaat is een mooie, verjongde en minder vermoeide blik.

De correctie is ook op latere leeftijd mogelijk zonder enkel gevaar. De behandeling is simpel en werkt met een verdoving. De overtollige huid wordt weggesneden. De desbetreffende arts tekent een lijn die aangeeft waar de huid wordt weggesneden. Vervolgens wordt er een snee gemaakt in de plooi van een of meerdere oogleden.

 Het is slim om na de operatie van je bovenooglidcorrectie herstel het desbetreffende ooglid koel te houden. Doe dit gelijk op de dag van de operatie, maar natuurlijk ook de volgende dagen. Na ongeveer zeven dagen kunnen de hechtingen eruit gehaald worden en na twee weken zullen je ogen minder dik zijn. Na een half jaar ben je van de zichtbare symptomen af.

Af en toe is het mogelijk om een vergoeding bovenooglidcorrectie te krijgen van je aanvullende verzekering. Het is van belang dat je situatie ernstig is, anders wordt het niet vergoed. Je zicht moet bijvoorbeeld slecht zijn, of je moet een constante hoofdpijn hebben.

Voor meer info : http://www.faceland.nl/