Kwaliteitsplein
Gezondheid

Last van snurken? Dit kan zo over zijn

Snurken

Eindelijk is er nu een oplossing voor snurken, de Velumount® beugel. Deze wordt in de mond geplaatst en zorgt ervoor dat de luchtweg goed open blijft. Dit kan het hinderlijke geluid dat bij dit fenomeen vaak gepaard gaat eindelijk verhelpen. Klinkt dit als muziek in de oren? Neem dan contact op met de Velumount®-kliniek in Nederland. Hier werken deskundige specialisten, dit zijn veelal fysiotherapeuten en KNO artsen. Ze zijn gespecialiseerd in de achtergrond van dit middel en zorgen ervoor dat u geheel op de hoogte zijn van het product. Voordat u deze aangemeten krijgt moet namelijk zeker zijn dat het snurken bij u er ook mee verholpen kan worden. Wanneer iemand veel en hard geluid maakt tijdens het snurken, dan duidt dat op een verhinderde luchtdoorstroming in de neus of de keel. Hiervan kan vernauwing in de luchtwegen de oorzaak zijn. Zachte delen in de mond en keelholte gaan dan vibreren, zoals:

•    zacht gehemelte
•    huig
•    tongwortel
•    keelholte

Bij mensen met een zachte gehemelte die te groot is of verlapt is, dan kan de anti-snurk beugel eventueel helpen. Snurken kan namelijk door de volgende anatomische aandoeningen veroorzaakt worden:

•    een korte afstand tussen tong en de achterste keelwand
•    een heel grote huig
•    een grote tong
•    vergrote keelamandelen/neusamandelen
•    verkorte en naar achteren gelegen onderkaak/overbeet
•    te krappe stand van de tanden en vernauwingen in de neus

Indien de oorzaak van het snurken bij u door anatomische aandoeningen komt, dan is de beugel eventueel de oplossing voor uw. Er spelen echter ook andere factoren mee, waar u wellicht minder invloed op heeft. Zo speelt het geslacht ook een rol. Mannen hebben vaker en eerder last van overmatig snurken dan vrouwen. Bij vrouwen komt dit pas aan de orde wanneer zij in de menopauze komen. Vrouwelijke hormonen beschermen namelijk het slijmvliesweefsel tegen vroegtijdige verslapping.

Last van snurken? Dit kan zo over zijn

Hoewel lichamelijke aandoeningen de oorzaak van snurken kunnen zijn, wordt snurken niet gezien als een ziekte. Wel kan het behoorlijk uw leven beïnvloeden. Met name als u in uw slaap harde snurkgeluiden maakt, is het voor te stellen dat dit voor uw partner geen pretje is. Verder kan u er toch nog ernstigere beschadigingen aan overhouden als u dit door laat gaan. Bij snurken is namelijk sprake van vernauwing van de luchtwegen die een zekere turbulentie tot stand brengen. Lucht gaat circuleren en zachte delen gaan trillen, wat dus het snurkgeluid veroorzaakt. Op lange termijn kunnen de vibraties leiden tot kleine beschadigingen aan de zenuwstructuren in het zachte gehemelte. Dit kan de spier zwakker maken in de reflexboog. Deze zorgt ervoor dat juist de keel/mondholte open blijft. Wanneer dit niet meer mogelijk is dan kan dit leiden tot slaapapneu, een vorm van slaap gerelateerde ademhalingsstoornis. Met name bij ouderdom kan dit meer gaan opspelen.

Maar soms kan snurken ook door externe factoren tot stand komen. Voorbeelden hiervan zijn:

•    overgewicht
•    alcoholconsumptie
•    medicatiegebruik
•    lichamelijke conditie
•    zware maaltijden

Aan deze factoren is vaak niet altijd iets te doen, op de alcohol en de zware maaltijden na. Overgewicht kan ook een lichamelijke reden hebben. Indien u om gezondheidsredenen, bijvoorbeeld wegens ziekte, in gewicht bent aan gekomen, dan is daar weinig aan te veranderen. Ook door medicatie kan u aankomen of last krijgen van snurken. Medicatie moet u meestal toch in blijven innemen, stoppen is meestal geen optie. In deze gevallen is het dan ook moeilijk aan uw lichamelijke conditie te werken. Maar als u een gezond persoon bent, dan is lichamelijk conditie toch iets wat u kan verbeteren. Goed getrainde spieren zorgen namelijk voor een gezonde slaap. Al kan u meer snurken als u meteen na een zware training gaat slapen. Als u voor het slapen gaan een zware maaltijd naar binnen werkt, dan kan dit ook leiden tot een onrustige nachtrust gepaard met snurken. In het geval dat al de eerder genoemde externe factoren niet op u van toepassing zijn, dan is de beugel wellicht de oplossing voor u.

Bestel bij Velumount®

Bent u nu benieuwd of de Velumount® beugel u van het snurkgeluid kan af helpen? Neem dan gerust contact op met onze kliniek in Nederland. Wij staan voor u klaar om u allereerst uiteraard te informeren over de mogelijkheden. Zoals u heeft kunnen lezen zijn er veel oorzaken en is het niet zeker dat de beugel voor u de uitkomst is. Daarom zal eerst een gesprek met u gevoerd worden. Indien het erop lijkt dat Velumount® u kan helpen, dan wordt er een op maat gemaakt voor u. Voor een goed resultaat moet hij natuurlijk helemaal aansluiten bij uw mondholte en keelholte zodat het zijn werk doet. Het is gemaakt van hoog flexibel kunststofdraad. Deze wordt in de mond en gedeeltelijk achter de huig geplaatst. Het materiaal is zo flexibel dat het gewoon de spieren kan volgen in het gehemelte en het tonggebied. Hierdoor kan u dus gewoon praten, slikken en drinken. Ook al draagt u de beugel tijdens het slapen, het is fijn dat u toch een bepaalde vrijheid heeft. Onze deskundigen begeleiden u waar u dat nodig heeft. Het kan zijn dat u hinder ervaart als u deze net gebruikt. Dit kan in de vorm van een verkoudheidsgevoel zijn of overmatige slijmproductie. Maar wanneer u vragen heeft tijdens het dragen, dan kan u altijd bij ons terecht. Wereldwijd zijn er al meer dan 15.000 geholpen met dit middel. Informeer snel of u binnenkort ook tot deze groep mensen kan horen die zonder snurken slapen met de Velumount® beugel of kijk velumount.nl.

Voor meer info : http://www.velumount.nl/nl