Kwaliteitsplein
Image default
Gezondheid

bloeddruk

Bloeddruk is de kracht waarmee het hart je bloed door de aderen heen pompt. Als deze bloeddruk te hoog is dan vergroot dit de kan op hart en vaatziekten. Mocht de bloeddruk langdurig hoog blijven dan veroorzaakt dit beschadigingen aan de wanden van de slagaders. Deze beschadiging van de aderen bevordert weer slagaderverkalking, waardoor bloedvaten minder elastisch worden en de bloeddruk nog verder toeneemt. Het is niet het geval dat je bloeddruk constant is, zo kan het bijvoorbeeld gebeuren dat door sport, beweging, praten en emoties de bloeddruk tijdelijk piekt. Vaak is het hoogtepunt in de middag en is de bloeddruk dus in de ochtend en avond een stuk lager.

Een hoge bloeddruk kan door een (combinatie) van de volgende factoren veroorzaakt worden: een te hoog cholesterol, roken van tabak, suikerziekte, obesitas, te veel en langdurige stress, erfelijkheid, een nierontsteking of overmatig gebruik van alcohol.

Een te hoge bloeddruk kent geen tot weinig symptomen, je zal er dus niet snel veel van merken. Pas als er schade is geconstateerd komt men er vaak achter. Er kan schade ontstaan aan organen zoals het hart, slagaders, ogen, nieren en hersenen. Alleen bij extreme waardes kan men last gaan krijgen van hoofdpijn en duizeligheid, vaak komt dit voor in combinatie met een tunnelvisie.

Het is altijd aan te raden om een gezonde levensstijl te hanteren, maar zeker in het geval van een diagnose van te hoge bloeddruk dient men maatregelen te nemen. Dit kunnen onder andere de volgende adviezen zijn:

  • Het gebruiken van natuurlijke bloeddrukverlagers
  • Niet roken
  • Gezonder gaan eten
  • Minder zout in het dieet
  • Afvallen
  • Minimaal 30 minuten per dag bewegen
  • Leren omgaan met spanning en stress.

Ook kan het gebruik van supplementen helpen bij het verlagen van de bloeddruk. Oligo Pharma levert al meer dan 20 jaar bloeddrukverlagende middelen aan natuurgeneeskundigen, apotheken, drogisterijzaken, reformzaken en natuurwinkels. Ook vallen hier een aantal voedingssupplementen online te bestellen.

Voor meer info : http://www.oligo-pharma.nl

Gerelateerde artikelen

Zelf je huidbleken?

Hoe kun je Aldanex gebruiken tegen luieruitslag?

Zaadlozing is niet vanzelfsprekend, weet mannenarts dr. L.J. de Boer.