Kwaliteitsplein
Gezondheid

Bijsluiters van geneesmiddelen altijd binnen handbereik op Zivi.be!

De kleine lettertjes van bijsluiters

Je bent zeker niet de enige die moeite heeft om de kleine lettertjes te lezen op de bijsluiters van geneesmiddelen, maar toch zijn net die kleine lettertjes vaak erg belangrijk.

Bijsluiters bevatten belangrijke informatie over de geneesmiddelen die je inneemt. Je vindt er onder meer algemene informatie over de eigenschappen, de werking en de werkzame componenten in terug, maar ook belangrijke richtlijnen over correct gebruik, contra-indicaties, bijwerkingen, doseringen en bewaarvoorschriften. Allemaal zaken die je best even leest voor je geneesmiddelen gaat gebruiken of gaat combineren met andere medicijnen die je al toegediend krijgt.

Zeker wanneer iemand een allergische reactie krijgt na het gebruik van een bepaald medicijn bijvoorbeeld heb je best de bijsluiters direct bij de hand. Maar waar had je die weer gelegd?

Geen nood, want op Zivi.be heb je aan de exacte naam van de pilletjes, poeders of vloeistoffen genoeg om onmiddellijk de bijhorende bijsluiter op te roepen. In het Nederlands en in iets grotere lettertjes zelfs.

Wat kan je nog meer opzoeken op Zivi.be?

Je vindt er zorginformatie voor iedereen! Dat gaat van informatie over een zorgverlener, arts of specialist in de buurt opzoeken, of in 1 klik een overzicht met de lokale wachtdiensten opvragen. Zo heb je in enkele seconden al de gegevens van de dokter en apotheker van wacht bij de hand.

Vergeet die bijsluiters trouwens niet mee te nemen naar de dokter van wacht om die allergische reactie te stoppen, of verwijs hem even door naar zivi.be!

Voor meer info : http://www.zivi.be