Kwaliteitsplein
Financieel

De hele dag creatief bezig

Kinderdagverblijf The Little Prince weet waar het de ouders om gaat

Er is voor een ouder weinig zo ingrijpend als het achterlaten van je kind. Krijg het kind dezelfde veilige, vertrouwde en inspirerende omgeving geboden als thuis? Klikt het met de andere kinderen op het verblijf en heeft de opvang dezelfde ideeën over het opvoeden als jijzelf? Allemaal vragen die Yael Sfira zich stelde toen ze twintig jaar geleden op zoek ging naar een passende opvangplek voor haar kroost. Ze besloot uiteindelijk zelf de handen ineen te slaan en een opvangplek die aansloot bij haar eigen ideaalbeeld van de opvoeding op te richten. Het resultaat is nu al bijna twintig jaar een groot succes, kinderdagpaleis ‘The Little Prince’ bood nu al aan honderden Amsterdamse kinderen de veilige en creatieve plek.

Wij hebben een grote ruimte als kinderdagverblijf in Amsterdam

Bijzonder aan deze opvang is de ruime opzet. In totaal hebben ze twee groepen kinderen op een opvang van 320 vierkante meter. Dat is erg ruim, vergeleken bij andere kinderdagverblijven. Maar het is niet alleen de ruimte die het tot een prettige plek maken. ‘We proberen echt een verlengstuk te zijn van de thuisomgeving. Een plek waar ieder kind zich thuis voelt, de ruimte heeft om te spelen en de creativiteit ruim baan te bieden. De eerste jaar van het mensenleven is van grote invloed op de rest van het bestaan en  het is dus ook van belang dat de kinderen de tijd en aandacht krijgen die ze op dit moment nodig hebben. Dat wij als het ware voelen als een tweede thuis.’

Extra zorg en liefde bij ons

Het pand aan de Beethovenstraat is gelegen in een rustige, groene omgeving, centraal in Amsterdam. Zo komt elk kind binnen in een ontspannen en rustgevende omgeving. ‘Een goed en ontspannen begin is van groot belang voor het kind. Zeker in de eerste week, als het zowel voor de ouders als het kind nog een beetje wennen is. Maar onze ervaring is dat kinderen bij ons eigenlijk ongestoord verder gaan met hun leventje en zich vrijwel zonder uitzondering direct thuisvoelen in onze opvang. Een groter compliment kun je wat ons betreft niet krijgen,’ aldus de trotse eigenaresse. In 2014 viert de opvang haar twintigjarig bestaan.

Voor meer info : http://www.thelittleprince.nl