Kwaliteitsplein
Eten en drinken

Uit eten in Nijmegen

Nijmegen is de oudste stad van Nederland. Je mag er dus vanuit gaan dat de stad een zeer rijke geschiedenis heeft. Deze geschiedenis heeft de stad vel karakter gegeven, en dat karakter zie, voel en proef je nog steeds. Mede dankzij deze eigenschappen is Nijmegen ook gelijk één van de gezelligste steden van Nederland. Vooral als het gaat om de horeca gelegenheden.

Een stad als Nijmegen, met zijn vele studenten, die dagelijks vele toeristen en dagjesmensen trekt heeft een ruim aanbod aan eetgelegenheden. Soms verstopt in kleinere zijweggetjes, maar zeker ook op meer centralere plekken. Dankzij de variëteit aan mensen is er in Nijmegen altijd een hapje te eten op maat. Of u nu trek heeft in een snelle hap, op zoek bent naar een maaltijd voor een studentenprijsje of naar een avond uitgebreid dineren, er is altijd iets te vinden.

Het vinden van een restaurant in Nijmegen mag dan ook geen probleem zijn. U kunt zich laten verrassen door het aanbod van de stad terwijl u er doorheen loopt, want er is altijd wel een restaurant in de buurt.

De gehele wereldkeuken is vertegenwoordigd in Nijmegen, van Hollandse pot tot, Oosters, Italiaans, Turks, Grieks en ga zo maar door. Nijmegen is een grote stad. U mag er dus vanuit gaan dat ook vegetarisch eten een mogelijkheid is.

Veel restaurants in Nijmegen zijn gevestigd in het historische centrum van de stad. Dit zorgt ervoor dat de restaurants vaak gevestigd zijn in oude, historische panden die bijdragen aan het gevoel dat Nijmegen met zich meebrengt.

Tijdens de zomermaanden zult u verbaasd staan van het grote aantal mensen dat zich op de terrassen nestelt om in de buitenlucht een hapje te eten. De commerciële dagen Donderdag, Vrijdag en Zaterdag staan erom bekend om drukke dagen te zijn in de horeca. Het is dan ook verstandig om op deze dagen een tafel te reserveren als u een hapje wilt gaan eten. Wilt u toch zonder reserveren een willekeurig restaurant inlopen dan kan het zijn dat er geen plek meer is. Maar dat mag geen probleem zijn gezien de stad een zeer ruim aanbod heeft aan restaurants.

Voor meer info : http://monasrestaurant.nl