Specialist met kennis van foodservice inschakelen?

Heb je weleens gehoord van het begrip foodservice en weet je wat het inhoud? Veel mensen verwarren dit begrip met het laten bezorgen van voedsel, omdat dit er namelijk wel op lijkt. Foodservice is echter een veel breder en begrip en wij zullen je daarom even precies gaan uitleggen wat foodservice precies inhoud en hoe we hier in onze maatschappij tegenwoordig mee omgaan. Om het een makkelijke betekenis te geven die ook het beste de lading van het woord dekt, zeggen we ook wel dat foodservice het formele deel van de foodmarkt is waarbij de aanbieder voedingsmiddelen aan de consument aanbiedt, zonder dat ze hier ook nog maar iets aan hoeven te doen. We noemen dit ook wel consumptiegereed. Je weet nu misschien wat de foodservice inhoud, deze definitie schept echter totaal geen duidelijkheid over hoe groot de markt van dit begrip is en waar het nou precies voor gebruikt wordt. Eigenlijk gebruiken we de foodservice voor alles wat we buiten de deur eten. Hier bestaan natuurlijk ook weer verschillende takken in en dat zijn er, om even globaal alles te bekijken, zo’n 3. We hebben als eerste de klassieke horeca met de hotels, cafés en restaurants. Hier ga je naar toe als je zelf geen zin hebt om te koken, als je gezelligheid zoekt of als je een keer wil dat er voor je gezorgd wordt. Hier hoef je natuurlijk zelf niks meer te doen aan alles wat je aangeboden krijgt en het voedsel is hier consumptiegereed. Als tweede hebben we de catering voor bedrijven, instellingen, scholen en vliegtuigen. Op het moment dat je in een van de voorgenoemde situaties iets besteld, is het ook altijd consumptiegereed. Het kan misschien wel zijn dat ze hier zelf nog iets aan moeten toevoegen. Als derde en laatste categorie met betrekking tot de foodservice rekenen we de sector gemak, waarbij horeca als fastservice restaurants, kiosken en kleine gemakswinkels.

Voor meer info : https://www.foodstep.com/foodservice/