In mijn keuken geen overheidsinmenging, dus dat eetmaatje komt er mooi niet in. Neem nu risotto, ik zorg er altijd voor dat ik daarvan juist teveel maak. Want van de restjes kun je fantastische koekjes maken. Koekjes waar je overigens niks voor hoeft af te meten. Maar je mag er wel heerlijk mee kliederen, dus schortje voor! Of je doet het heel heel netjes, maar dan is de pret een stuk minder. De Risotto Zo maak je het Daarna hop, in de oven, die je voorverwarmd hebt op 200 graden. Na ongeveer een kwartier (of wanneer de bovenkant goudbruin is) omdraaien. In totaal duurt het 30 tot 45 minuten tot de koekjes bruin en knapperig zijn…maar heerlijk smeuïg van binnen. Hoe dan ook, volgens mij zijn risotto-koekjes nog steeds de beste reden om dat eetmaatje maar als leuke vaas te gebruiken volgens de tip van Karin Luiten. Eet smakelijk! *Helaas moet ik gebruik maken van een glutenvrij alternatief, niet vanwege een of ander hipster-dieet, maar omdat het nu eenmaal moet. In plaats van boekweitmeel zou je ook nog maïsmeel kunnen proberen wanneer je ook een glutenvrij alternatief zoekt. Maïsmeel bindt net iets beter. Niet teveel, want dan wordt het een meelbal. |
Voor meer info : http://www.risottomaken.nl/ |