Kwaliteitsplein
Energie

Zonnepanelen plaatsen

Zonnepanelen plaatsen: doe-het-zelf of een professioneel bedrijf?

Wilt u zonnepanelen plaatsen? Mijn advies is om een professioneel bedrijf in de hand te nemen. Ik heb al te vaak mensen gezien die dachten het zelf te kunnen klaarspelen. Tot mijn afgrijzen heb ik zonnepanelen gezien die van het dak zijn gevallen en zonnepanelen die compleet verkeerd geïnstalleerd waren. Niet zelden zijn ze lelijk afgewerkt en moesten er specialisten aan te pas komen om de zonnepanelen te verplaatsen en opnieuw te installeren. Ik wil echter niet alle doe-het-zelvers over één kam scheren. Zonder twijfel zijn er hobbyisten die met een doe-het-zelf pakket de zonnepanelen plaatsen, zonder problemen en zonder fouten. Voor die mensen bestaan de doe-het-zelf pakketten van Solar Drenthe. Dit bedrijf heeft alle kennis in huis met betrekking van het advies tot de montage van zonnepanelen. Er zijn echter ook pakketten die geen montageteam vereisen. Deze zonnepanelenpakketten kunnen bij u worden afgeleverd, zodat u zelf op een vrije zaterdagmiddag op het dak kunt klussen. Er zijn echter wel een aantal aspecten waar ik u voor wil waarschuwen:

  • zorg ervoor dat de omvormer op de juiste plaats wordt geïnstalleerd
  • de stand van de panelen ten opzichte van de zon
  • de schaduwkanten van de zonnepanelen, zodat de waardevolle zon niet geblokkeerd wordt
  • de juiste helling voor de zonnepanelen instellen, afhankelijk van het type dak

Het juiste type dak gaat in op de vorm van het dak. Platte daken vereisen een andere techniek dan schuine daken. Zonnepanelen plaatsen zonder hulp van een specialistisch bedrijf is natuurlijk een mogelijkheid, maar als u niet een ervaren klusser bent, dan zou ik het altijd overlaten aan bijvoorbeeld Solar Drenthe.

Zonnepanelen plaatsen door Solar Drenthe

Zonnepanelen plaatsen heb ik laten doen door Solar Drenthe. Dit bedrijf kan u, vanuit een breed perspectief, inzicht geven in uw elektriciteitsverbruik. Het verbruik van elektriciteit houdt niet op bij de installatie van een aantal panelen. Duurzamer leven door het verlagen van de energierekening kan op meerdere manieren. De isolatie van uw huis moet ook goed geregeld zijn, zodat de warmte behouden blijft. Of wat dacht u van de rode knopjes op uw televisie. Allemaal bruikbare adviezen om de energierekening naar beneden te brengen, waardoor u op de momenten dat u meer energie opwekt dan u verbruikt, kunt leveren aan het energienet. Dit levert u weer geld op en verkort de terugverdientijd. In dit artikel wil ik me echter vooral richten op zonnepanelen. Plaatsen van zonnepanelen vereist kennis en materiaal. De kennis is in het bezit van Solar Drenthe en het materiaal kunnen ze ook leveren. Als u zelf aan de slag gaat, moet u rekening houden met de volgende essentiële onderdelen van de installatie van zonnepanelen:

  • omvormers
  • toebehoren omvormers
  • bevestigingsmateriaal
  • zonnepanelen

Deze materialen kunt u apart bestellen bij het zonnebedrijf uit de Drentse provincie. Zij zorgen ervoor dat de producten op tijd worden geleverd, zodat u in de zon aan de slag kan met u dak. Zoals ik u vertelde liet ik de zonnepanelen plaatsen door dit bedrijf. Ze kwamen in eerste instantie langs voor een advies voor mijn woning. Ze legden de procedure uit en maten de afmetingen van het dak, om het aantal zonnepanelen te bepalen. Na dit bezoek brachten ze een offerte uit en ging ik akkoord met het scherpe tarief. Dit is ongeveer de procedure die we doorlopen hebben. Binnen een week kwamen de specialisten langs voor de installatie. De eerste afspraak moesten ze helaas afzeggen door het noodweer dat ons onlangs parten speelde. Daarna was de installatie echter snel voltooid.              

Omvormers en zonnepanelen

Voor dit artikel sprak ik nog kort met een medewerker van Solar Drenthe. Hij legde me iets interessants uit over de omvormers van zonnepanelen. Dit essentiële onderdeel van deze duurzame energie vormt de zon om in energie voor in het huis en voor het energienet. Hij vertelde me dat de omvormer altijd ruimte moet hebben om heet te worden. Geef het daarom altijd ruimte en plaats er geen objecten in de buurt die gemakkelijk ontvlammen. Dit zou zomaar een fatale brand kunnen veroorzaken en moet u dus voorkomen. Er zijn zelfs officiële regels voor de elektrische installatie, die u in acht moet nemen tijdens de installatie. Zonnepanelen plaatsen gaat niet binnen een paar uurtje. U moet gedegen onderzoek omtrent de reglementen en op de hoogte zijn van de beste hellingsgraad. Ik pleit daarom bij al mijn vrienden voor een professioneel bedrijf. Het is ten eerste veel gemakkelijker en het garandeert een betrouwbare installatie van uw zonnepanelen. U wilt er ook zeker van zijn dat de panelen niet op een gegeven moment door de lucht gaan vliegen bij een harde storm. Stormen die de laatste tijd vaak voorkomen in ons land. Zonnepanelen plaatsen? Kies voor Solar Drenthe. Dit bedrijf staat voor u klaar om u energierekening op een betrouwbare manier te verlagen. U krijgt daarnaast nog slimme adviezen om het energieverbruik drastisch te verlagen door een aantal simpele ingrepen. U kunt direct contact opnemen met het kantoor in Beilen door het mobiele nummer van de hoofdinstallateur te bellen. U krijgt dan direct advies over de beste aanpak voor uw dak. Stuurt u liever een mailtje? Vul dan het contactformulier in of mail direct naar info@solar-drenthe.nl. Breng uw stookkosten blijvend naar beneden en verdien geld met het opwekken van energie! Laat zonnepanelen plaatsen door Solar Drenthe – de meest betrouwbare installateur van de provincie en heel Nederland. Vergeet windenergie en vergeet biogassen, laat zonnepanelen plaatsen.

Voor meer info : http://www.solar-drenthe.nl/zonnepanelen-plaatsen/