Kwaliteitsplein

Stevige buitenmeubels, schuttingen of schuren van Douglas hout

februari 20, 2020 0 Comment

Voor projecten buitenshuis, zoals schuttingen, schuren of zelfs complete veranda’s, is Douglas hout erg geschikt. Dit houtsoort is namelijk erg sterk en zorgt voor een stevige buitenconstructie. Naast dat het hout erg stevig is, is het hout ook mooi van kleur. De roodbruine teint van het hout geeft uw buitenconstructie een warme gloed. Bovendien is het hout, doordat het zo sterk is, erg duurzaam. U heeft door Douglas hout te gebruiken, extra lang plezier van uw buitenproject. Ook voor meubelstukken is het hout erg geschikt. Met Douglas planken kunt u tuinmeubelen maken van een uitstekende kwaliteit. Voor bouw- en tuinbedrijven is dit houtsoort dan ook een aanrader.

Douglas hout van de douglasspar

Het houtsoort is afkomstig van de douglasspar. Deze boom is afkomstig van de dennenfamilie en kent zijn oorsprong in Noord-Amerika. Tegenwoordig komt de boom overal in Europa voor en wordt het nu officieel ook een Nederlandse boom genoemd. De douglasspar laat zich makkelijk planten en is hierdoor zeer geschikt om als houtsoort te gebruiken. Zagerijen met een PEFC-certificaat doen dit bovendien op een duurzame wijze: ze houden zich bezig met duurzaam bosbeheer.

Kies voor duurzaam hout

Door voor een zagerij met een PEFC-certificaat te kiezen, bent u zeker van duurzaam bosbeheer. Door uw hout bij Tuinhout Compleet aan te schaffen, bent u hier zeker van. Deze webshop verkoopt namelijk alleen maar hout afkomstig van duurzame zagerijen.

Douglas planken en andere opties

Bij Tuinhout Compleet kunt u terecht voor het befaamde Douglas hout, mét PEFC-certificaat. Dit houtsoort is verkrijgbaar als balk en paal en ook voor Douglas planken kunt u er terecht. Deze Douglas planken zijn ook verkrijgbaar in de kleur zwart en zijn in verschillende maten en diktes aanwezig. Als u een zeer specifieke lengte of breedte nodig hebt, bijvoorbeeld voor een tuinmeubel, dan kunt u de planken op maat laten zagen of schaven.