Kwaliteitsplein
Image default
Dienstverlening

Skinbooster: wat is het en hoe versterkt het de huid?

Een skinbooster is een huidtherapie behandeling waarbij een hyaluronzuur gel wordt ingespoten in de huid. Hyaluronzuur is een natuurlijk voorkomend suiker in ons lichaam die helpt om de huid gehydrateerd te houden en het collageen en elastine aan te maken. Door het toedienen van deze gel, door bijvoorbeeld Mourits huidtherapie, kan de huid versterkt en gehydrateerd worden.

Hoe versterkt het de huid?

Hyaluronzuur heeft de unieke eigenschap om water te binden, dit maakt dat de huid gehydrateerd wordt en een vollere uitstraling krijgt. Door de injectie van de hyaluronzuur gel, wordt de huid gestimuleerd om collageen en elastine aan te maken. Dit zorgt voor een verbetering van de huidstructuur, vermindering van fijne lijntjes en rimpels en een versterking van de huidbarrière. Daarnaast kan het ook helpen bij het verminderen van pigmentvlekken en roodheid.

Wie kan het gebruiken?

Skinbooster behandelingen zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen van alle leeftijden. Het is speciaal aanbevolen voor degenen die op zoek zijn naar een hydratatie boost voor de huid of die willen werken aan vermindering van fijne lijntjes en rimpels. Ook kan het geschikt zijn voor personen die willen werken aan een verbetering van hun huidstructuur of die willen verminderen van pigmentvlekken en roodheid.

Hoe vaak moet ik het doen?

De frequentie van de behandelingen is afhankelijk van de huidconditie en de gewenste resultaten. Meestal wordt het aanbevolen om de behandeling elke 3-6 maanden te herhalen, afhankelijk van de individuele situatie. Tijdens een consult met een huidtherapeut kan jij bespreken welke frequentie voor jou het beste is.

Wat zijn de risico’s?

Skinboosters zijn over het algemeen veilig, maar zoals bij elke medische behandeling, zijn er enige risico’s aan verbonden. De meest voorkomende bijwerkingen zijn roodheid, zwelling, of kleine bloedingen op de injectieplaats. Deze bijwerkingen verdwijnen meestal binnen enkele dagen. Het is belangrijk om te overleggen met een professionele huidtherapeut alvorens de behandeling te ondergaan, om eventuele risico’s te bespreken en om te kijken of jouw huid geschikt is voor een skinbooster behandeling. In samenspraak met een huidtherapeut kan jij beslissen of skinbooster de juiste behandelingsoptie is voor jouw huidproblemen en welk behandelingsplan het beste bij jouw huid situatie past.