Kwaliteitsplein
Dienstverlening

Raam in de kijker

Niets zo belangrijk voor een onderneming dan duidelijk aangeven wie je bent, waar je te vinden bent en waar je voor staat. Raambelettering is het middel bij uitstek om jezelf bekend te maken bij het publiek. Of je nu de slager op de hoek bent, het basisschooltje of een grote beveiligingsfirma, raambelettering zorgt ervoor dat mensen je kunnen vinden en dat voorbijgangers je onthouden.

 

Kies voor duidelijkheid

 

Raamstickers laten maken is een absolute aanrader, maar evengoed iets waar voldoende tijd en aandacht naar moet gaan. Raambelettering moet namelijk in een oogopslag weergeven waar je voor staat. Idealiter ga je raamstickers laten maken die woord en beeld combineren. Zo heb je een element (het beeld) dat mensen bijblijft en een element (woord) dat informatie geeft. Een tekening van een brood met ‘bakkerij Saar en Tim'( bijvoorbeeld zorgt voor een winkelraam dat voorbijgangers duidelijk maakt wat ze kunnen verwachten. Geniet je al wat bekendheid in je buurt, dan kun je raamstickers laten maken die enkel je logo bevatten. Mensen weten in dat geval automatisch dat het over jouw zaak gaat.

 

Denk groot

 

Raambelettering mag groot zijn! Een sticker die je hele raam bedekt, is geen enkel probleem zolang hij niet opgevuld is en je nog door het raam kunt kijken. Gezien het de bedoeling is dat je raambelettering vanop een afstand opvalt, kun je nooit groot genoeg gaan. Daarnaast kies je bij voorkeur ook voor opvallende of contrasterende kleuren. Zo trek je vanzelf alle aandacht naar je raam toe. Ben je zelf niet zo’n bedreven ontwerper, laat je dan bijstaan door vakmensen. Ten slotte is het de bedoeling je raambelettering een lange tijd te behouden. En kijk ook alvast eens naar de mogelijkheid om bijpassende autostickers te laten maken voor je wagen of stickers om uit te delen.

Voor meer info : http://www.geefhetdoorreclame.nl