Patent aanvragen, wat een uitvinding!

Als u een uitvinding heeft gedaan dan wilt u hier natuurlijk ook de credits voor krijgen. U kunt daarom patent aanvragen voor een wereldwijde bescherming van uw gedachtegoed. Binnen de techniek lost een uitvinding altijd een beperking of een probleem op. Een voorbeeld hiervan is de batterij van een telefoon. Deze ging in het verleden slechts een aantal uur mee, maar door diverse uitvindingen kunt u tegenwoordig dagenlang vooruit als u de telefoon heeft opgeladen. Door patent aan te vragen heeft u het alleenrecht voor het commercieel toepassen van uw uitvinding. Daarom moet u altijd octrooi aanvragen voor een nieuwe uitvinding.

 

Deskundig advies bij patent of octrooi aanvragen

Octrooien of patenten aanvragen is nou niet iets dat de meeste mensen dagelijks doen. Velen kunnen hier dan ook advies voor aanvragen. een gespecialiseerd bedrijf kan u met een deskundig advies goed op weg helpen. Het is ook mogelijk om begeleid te worden tijdens het volledige traject voor patent aanvragen. Een erkende specialist speelt altijd open kaart met u over de mogelijkheden van octrooi aanvragen voor een nieuwe uitvinding. In ruil voor een minimale vergoeding bent u verzekerd van een objectief en eerlijk advies. Zodoende kunt u er zeker van zijn dat uw uitvinding op de juiste wijze gepatenteerd wordt.

 

Wat is het verschil tussen octrooi en patent aanvragen?

Moet u op een nieuwe uitvinding een octrooi of een patent aanvragen? En wat is het verschil eigenlijk? Is er wel een verschil? Niet echt, in Nederland betekenen deze twee termen immers exact hetzelfde. Het aanvragen van een patent en octrooi aanvragen worden in de Nederlandse taal dan ook constant door elkaar gebruikt. Een klein verschil is wel dat in officiële stukken doorgaans octrooi toegepast wordt. In Nederland geldt bijvoorbeeld de Rijksoctrooiwet. Deze wet heeft betrekking op de regels omtrent het verlenen, aanvragen en behouden van octrooien. Als u meer wilt weten over octrooi of patent aanvragen, vraagt u een specialist om advies.

Voor meer info :