Kwaliteitsplein
Image default
Dienstverlening

Een Scope 10 inspectie door een gerenommeerd bedrijf

Bij het afsluiten of prolongeren van een verzekering is het sinds 1 januari 2018 verplicht om een Scope 10 inspectie uit te voeren. Er dient dan een inspectie plaats te vinden conform SCIOS Scope 10 – NTA8220 voor de elektrische installatie en toebehoren. Wilt u dus graag in aanmerking komen voor een verzekering of deze prolongeren? Dan is het hoogstwaarschijnlijk noodzakelijk om een Scope 10 insectie te laten uitvoeren door een gerenommeerd bedrijf, zoals Omega Inspectie. Dit bedrijf is zeer deskundig op het gebied van diverse technische inspecties, waaronder Scope 8 en 10.

Veel deskundige, veilige en betrouwbare inspecties mogelijk

Bij Omega Inspectie kunt u uitstekend terecht voor een verscheidenheid aan inspecties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de elektrische installatie (NEN 1010 – NEN 3140 – NTA 8220 – Scope 8, 10 en 12), arbeidsmiddelen (NEN 3140) of ladders en trappen (NEN 2484). Daarbij geldt dat alle inspecteurs van dit gerenommeerd bedrijf in staat zijn om een Scope 8 en Scope 10 inspectie uit te voeren volgens de actuele eisen.

De noodzaak van een SCIOS Scope 10 inspectie

Scope 10 is voor inspectiebedrijven niet wettelijk verplicht, maar individuele verzekeraars kunnen de certificatie wel als voorwaarde stellen. Verzekeraars verwijzen doorgaans naar de NEN 3140 (bedrijfsvoering Laagspanningsinstallaties) of naar de NEN 1010. Van de verzekerde wordt dan verwacht dat hij met regelmaat elektronische installaties laat inspecteren, volgens de actuele normen. Helaas blijkt dat deze NEN-inspecties voornamelijk gericht zijn op elektrocutie en persoonlijke veiligheid en onvoldoende uitkomst bieden tegen brandgevaar. Om die reden is de NTA 8220 ontwikkeld. Hierbij wordt het brandrisico wel maximaal belicht.

Ruim dertig jaar ervaring in de branche

Omega Inspectie is ontzettend divers en kan daarom probleemloos een NEN 1010, NEN 3140, NTA 8220 of Scope 8, 10 of 12 inspectie bij uw bedrijf uitvoeren. Naast uw elektrische installaties helpt het deskundige personeel u ook graag met het uitvoeren van inspecties aan laders, trappen en andere arbeidsmiddelen. Met al ruim dertig jaar ervaring weten zij als geen ander hoe belangrijk inspecties zijn. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan zeker de website van deze specialist.