Kwaliteitsplein
Bedrijven

Webteksten voor uw website

Het gebruik van internet is de afgelopen jaren gestaag toegenomen en er worden steeds hogere eisen aan een website gesteld. Goede webteksten zijn daarbij van groot belang en kunnen een belangrijk aandeel hebben in het succes van uw website. U wilt toch ook dat uw website goed bezocht wordt en dat uw lezers vinden wat ze zoeken?

Doel
Zorg dat u het doel van uw website en de webteksten die deze bevat duidelijk voor ogen heeft. Een gestructureerd en overzichtelijk vormgegeven webtekst is op internet namelijk van groot belang. De lezer van een webtekst is gericht op zoek naar informatie en verwacht dit op uw website te vinden. Gebruik daarom alleen de nodige informatie en laat overbodige gegevens achterwege. De lezer heeft geen behoefte aan informatie die niet op het onderwerp van toepassing is. Efficiënt, doelgericht en concreet zijn kernwoorden die belangrijk zijn om in gedachten te houden bij het schrijven van een webtekst.

Opbouw
De opbouw van de tekst is een ander belangrijk aandachtspunt. Een lange tekst is voor de lezer moeilijk te scannen op bruikbare informatie. Zorg daarom voor tussenkopjes en voldoende witregels. Deze aspecten zorgen voor een overzichtelijke tekst en nodigen de lezer uit om aan de tekst te beginnen.

Zoektermen
Een goede webtekst heeft een belangrijke functie. De tekst wordt namelijk geschreven op basis van zoektermen. Het is de bedoeling dat de lezer via een zoekmachine met behulp van bepaalde zoektermen op uw website terechtkomt. U kunt een tekstschrijver in de arm nemen om u te helpen met ieder aspect van een webtekst.   

Als eigenaar van een website wilt u dat uw bezoekers op uw website de informatie vinden die zij nodig hebben en daardoor overgaan tot actie. Daarom is het belangrijk dat uw webtekst de zoektermen bevat waardoor de lezer via een zoekmachine op uw website terechtkomt.

Voor meer info : http://www.123webteksten.nl