Kwaliteitsplein
Bedrijven

De beste manier om rvs te polijsten

Je wilt de rvs gaan polijsten, maar hoe pak je dit aan? Je wilt natuurlijk een rvs met een mooie glans hebben, anders ga je het niet polijsten. De meeste mensen denken dat ze dit kunnen bereiken met hoogglans polijsten, maar dit klopt niet helemaal. De hoogglans polijst pasta is een deel ervan, maar er komt veel meer bij te kijken.

 

Begin met het reinigen

 

De eerste stap voor hoogglans polijsten is altijd het reinigen van de rvs, als dit niet goed gebeurt maakt de rest ook niet uit. Als er nog vuil op de rvs zit, zul je dit namelijk alleen verder in wrijven waardoor je nooit de glanzende effect krijgt. Doe het reinigen met een sopje en een microvezel doekje, zodat je de rvs niet beschadigd. Wrijf dan langzaam met het doekje over de rvs en zorg ervoor dat het doekje niet al te nat is. Loop de hele rvs goed na en zorg ervoor dat je al het vuil goed verwijdert hebt. Het is ook belangrijk dat je hardnekkige vuil nooit met een ruwe spons probeert te verwijderen, want dit zal voor krassen zorgen.

 

Voorpolijsten

 

Voorpolijsten is de tweede stap voor het hoogglans polijsten. Gebruik hierbij ook een microvezel doekje en breng er een beetje polijst pasta aan op het doekje, Wrijf dan langzaam over de rvs en wissel van bewegingen, zodat er geen strepen ontstaan. Zorg er ook voor dat je het pasta evenwichtig aanbrengt over de rvs. Als je eenmaal 1 laagje aan hebt gebracht moet je stoppen en controleren of er geen strepen op zitten. Ziet het er allemaal goed uit? Dan kun je door naar de volgende stap.

 

Ontvetten

 

De derde stap is het ontvetten van de rvs, zodat wanneer je de hoogglans pasta aanbrengt er geen dofheid ontstaat. Je kunt de rvs ontvetten met een krachtreiniger en gebruik hierbij ook een microvezel doekje zodat er geen krassen op komen.

 

Slijpen

 

De vierde stap is de rvs slijpen, zodat het een gladde oppervlakte krijgt. Je moet dit een beetje aanvoelen, als de rvs ruw aanvoelt moet je de rvs slijpen, totdat het glad aanvoelt. Wanneer je klaar bent met het rvs slijpen, ga dan weer met een microvezel doekje eroverheen.

Voor meer info : https://vangeenen.nl/