Kwaliteitsplein
Beauty en verzorging

Een visgraat vlecht maken?

De visgraat vlecht is momenteel een van de populairste vlechten en is onder andere vaak te zien in tijdschriften, op televisie maar ook op de catwalk. Hoewel de visgraat vlecht er op het oog moeilijk uitziet is het toch erg eenvoudig om te maken en is het zelfs een van de makkelijkste vlechten om te leren. Je hoeft niet veel ervaring te hebben om de vlecht onder de knie te krijgen. Als je de basis eenmaal beheerst kun je er leuke combinaties mee maken. Naast de normale visgraat vlecht kun je ook een Franse visgraat vlecht maken. Net als bij de invlecht begin je dan helemaal bovenaan met je haar invlechten. Ook kun je er voor kiezen een schuine visgraat vlecht te maken. Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden dat je er zelf gewoon eens mee moet experimenteren. Voordat je zover bent moet je natuurlijk wel de basis onder de knie hebben. Wil je weten hoe je een visgraat vlecht kunt maken? Lees dan onderstaande stappen door.

Stap 1. Verdeel je haar over 2 gelijke delen. Wanneer je een strakke visgraat vlecht wilt maken is het verstandig om je haar vooraf goed te borstelen en met een kam te verdelen. Wanneer je een lossere visgraat vlecht wilt maken kun je dit gewoon met je handen doen.

Stap 2. Pak een dunne pluk haar van buitenkant van je linkerpluk en vouw deze over je linkerpluk heen en onder je rechterpluk door.

Stap 3. Herhaal de 2e stap maar dan met begin je met de rechterkant. Probeer wel bij elke stap evenveel haar te gebruiken. Je pakt dus een dunne pluk haar van de buitenkant van je rechterpluk en vouwt deze over je rechterpluk en onder je linkpluk door.

Stap 4. Dit herhaal je totdat je aan het eind van de vlecht bent. Maak het einde vast met een elastiekje en je bent klaar.

Voor meer info : http://haarinvlechten.com