Kwaliteitsplein
Image default
Auto’s en Motoren

Wat is mechanische tuning?

Als u geïnteresseerd bent in het wijzigen van uw voertuig, zou u misschien moeten overwogen om de hobby van Chip Tuning Your Car uit te proberen. Voordat u in deze populaire maar potentieel gevaarlijke activiteit springt, moet u zich ervan bewust zijn dat er enkele veiligheidsmaatregelen zijn die u moet nemen om ervoor te zorgen dat u uzelf niet schaadt of uw auto beschadigt wanneer u deze activiteit uitvoert. Het volgende artikel zal enkele basisvragen bespreken die u zou vragen voordat u beslist of u deze activiteit wilt nastreven.

  

Waarom is chiptuning slecht voor je auto? Chip Tuning verhoogt de kracht en prestaties van uw auto door de prestatiespecificaties van de motor te wijzigen. Het grote voordeel van het wijzigen van de motor is dat het meer kracht en energie mogelijk maakt via uw uitlaatpijp. Het probleem is, als de wijzigingen uw motor meer laten rennen dan het zou moeten, kunt u uiteindelijk een slecht probleem met brandstofverbruik veroorzaken. Het korte antwoord is dat chip-afstemming in het algemeen erg veilig is, maar met een voorbehoud.

 

Een groot voordeel van chip-afstemming is dat het uw auto’s en prestaties van uw auto’s zal upgraden zonder het brandstofverbruik te verlagen. Het grootste probleem met dieselmotoren is de schadelijke emissies die ze produceren na het verbranden. Met dieselmotoren heb je twee belangrijke opties om dit probleem aan te pakken.

U kunt de luchtstroom door de uitlaatpijpen vergroten of de hoeveelheid brandstof verlagen die door de uitlaatpijpen gaan.

 

Waarom is timing belangrijk voor je auto? Er is bewezen dat elke motor een zekere optimale snelheid heeft waarmee het een volledige shutdown kan bereiken om oververhitting te voorkomen. Helaas verwijderen veel tuners de inlaatluchtdruksensor omdat het zich versterkt met hun vermogen om de timing van de motoren te veranderen. Als u de druksensor verwijdert, heeft uw auto last van een mogelijke F-O-D-straf. Dit betekent dat u meer geld moet betalen voor uw volgende tempo, omdat uw motor harder zal worden uitgevoerd om het ideale startpunt te bereiken.

 

Niet alleen verwijdert de druksensor een verlies van prestaties, maar het zal ook ervoor zorgen dat uw motor meer brandstof verbrandt bij het opstarten. Timingaanpassingen worden meestal gedaan door de timing van de hoofdlagers aan te passen. Het verwijderen van de druksensor en het toevoegen van een timing-chip aan de motor lijkt misschien een goed idee, maar het verhoogt eigenlijk de waarschijnlijkheid van het hebben van een F-O-D-straf. De timing-chip kan tijdens uw rijden ook de luchtstroom naar uw motor verminderen. Deze vermindering van de luchtstroom vermindert de hoeveelheid brandstof die wordt verbrand door uw motor tijdens uw startup.

 

Als u op zoek bent naar het uitvoeren van uw eigen chip-afstemming, moet u deze drie punten in gedachten houden. Aangepaste tuning geeft u een grotere kracht en snelheidsverhoging dan wat u kunt krijgen van iemand die een kit koopt. Het aanpassen van uw motor kan echter een negatief effect hebben op de prestaties van uw auto en kan u geld kosten. De mechanische installatie van uw auto wordt gewijzigd door deze methode, dus het zal baat hebben bij het vertrouwd maken met de manier waarop elke component werkt. Het wijzigen van uw injectiehoek, timing of zelfs met behulp van een hydraulische lift om uw motorenhoogte te verhogen, kan gevaarlijk blijken te zijn.

Klik hier voor meer informatie https://www.chipperformance.nl/