Kwaliteitsplein
Image default
Auto’s en Motoren

Tips voor je eerste rijles

Voor de ene persoon is het instappen in de lesauto tijdens de eerste rijles anders dan voor een ander persoon. Iedereen is verschillend, maar de achtergronden van iedereen zijn ook nog eens verschillend. Het is mogelijk dat iemand in een autogarage is opgegroeid. Maar het is ook mogelijk dat iemand nog nooit achter het stuur van een auto heeft gezeten, en dat de eerste rijles de echte eerste keer sturen is. Vele mensen, en de vele verschillen ertussen bepalen voor ieder het individuele opleidingstraject.

Genieten van de eerste rijles is belangrijk want autorijden vergroot je leefwereld. Het is een avontuur waar al heel veel mensen van genieten. Verkeersschool Michael, een rijschool in Tilburg, is een prettige, bekwame rijschool die helpt bij het plannen van een goed leertraject.

Leren, ervaren en leren

Je rijlessen volgen bij VS Michael in Tilburg is hartstikke interessant. Er vanuitgaande dat iemand zonder ervaring in een auto stapt geeft de instructeur de kans om bij het begin te beginnen. De beste tip is dat je van te voren het theorie examen haalt. Dit geeft de nodige rust in de tent, omdat je minder na hoeft te denken bij het interpreteren van een verkeerbord of verkeerssituaties. De aandacht bij het bedienen van de auto houden is altijd beter. Vooruitzien is regeren en het bezitten van je theoriebewijs geeft een zelfverzekerder gevoel bij de eerste rijles. Autorijden is vooruitzien en kunnen reageren. Het fijne aan het verkeer is dat er eigenlijk nooit onduidelijkheid hoeft te ontstaan. Het licht is rood of niet en verkeer van rechts heeft voorrang of niet. Het beheersen van de regels vergemakkelijkt het rijden zeker.

Toeters en bellen

De uitleg van een groot deel van de auto vindt plaats tijdens de eerste les. Het is niet zo, dat alles gelijk al bediend moet worden. Rustig en goed kunnen leren met een betrouwbare leraar is de sleutel tot het succes. Het op de juiste manier instappen, de gordel omdoen en spiegels afstellen is altijd een vast ritueel wat volgens een vaste volgorde verloopt. Zicht is natuurlijk een belangrijk aspect van het autorijden en moet daarom serieus worden genomen. Maar voor het eerst de spiegels van een auto voor jezelf stellen is grappig en leerzaam, want met drie spiegels kun je heel veel overzien. Kennen en wennen zonder fouten maken lukt niet altijd, en daar is de instructeur van Verkeersschool Michael voor aanwezig.

Een uitleg aanhoren over de richting aanwijzers en het verstellen van de spiegels en de autostoelen is niet het moeilijkste om te volgen en werkt wel even ontspannend tijdens de eerste les. Even rustig ademhalen en alles rustig op kunnen nemen is belangrijk, want er gebeurt opeens heel wat. Een tweede tip is dus goed uitgerust zijn voordat je aan een eerste rijles begint. Op deze manier neem je de stof veel gemakkelijker op dan wanneer je vermoeid bent.

Gas erop

Na de uitleg van de pedalen kunnen de eerste meters worden gereden. Gevoel met de pedalen ontwikkelen is iets waar even tijd voor nodig is en niet direct vlekkeloos zal verlopen. Het afslaan van de motor is iets wat bij iedereen weleens gebeurt behalve wanneer je in een automaat rijdt. Het gaspedaal werkt in combinatie met het koppelingspedaal en dat is even oefenen. Het rempedaal is ook super belangrijk, de werking is eenvoudig maar absoluut noodzakelijk. De remweg van een auto verschilt op een droge weg of tijdens een regenbui. De remweg van de auto is langer op een nat wegdek en wanneer daar niet goed mee wordt omgegaan kan dit zeer gevaarlijke situaties opleveren. De rijlessen dienen ervoor om goede beheersing te krijgen over de auto en alle facetten. Samen met de instructeur van Verkeersschool Michael een noodstop oefenen is daarom leuk want je leert de grenzen van de auto kennen. En ook geldt hier, lekker ontspannen de les ingaan zodat je alles goed in jezelf kunt opnemen.

Naast het geven van gas is het sturen ook één van de eerste belangrijkste zaken tijdens de eerste rijles. Bochten maken om gevoel met de auto te krijgen is nodig want op een gegeven moment moet er wel eens een keer achteruit ingeparkeerd gaan worden. Het is niet echt mogelijk om jezelf voor te bereiden op het besturen van een auto. In de lesauto de juiste stuurervaring opdoen is het beste. Lesauto’s kunnen onderling van elkaar verschillen maar na een aantal lessen groeit het stuurgevoel en dat gebeurt automatisch door veel te oefenen. De eerste rijles geeft een apart gevoel wat vlug zal verdwijnen na het nemen van de vervolglessen.

In balans

Goede tips voor de eerste rijles zijn dus, de theorie beheersen en ontspannen, of in ieder geval lekker uitgerust zijn voor de eerste rijles. Een paar goede schoenen is ook geen verkeerd advies. Autorijden met naaldhakken is niet echt ideaal. Een stevige schoen vergemakkelijkt het bedienen van de pedalen en de belangrijke factor, veiligheid. Voor een ieder is de ervaring anders maar daar is de instructeur voor om bij te helpen. Bij Verkeersschool Michael is het natuurlijk toegestaan om fouten te maken want daar leert een persoon het beste van. En met een instructeur ernaast gaat het oefenen alleen maar beter. Jezelf dwingen om vragen te stellen aan de instructeur is belangrijk, twijfel in het verkeer moet ten alle tijde worden vermeden. Alles moet duidelijk zijn. Voor meer vragen over je eerste rijles, neem dan contact op met Verkeersschool Michael.

Voor meer info : https://www.vsmichael.nl/

Gerelateerde artikelen

Leer deelnemen aan het verkeer bij de rijschool in Glanerbrug

Koop de beste smeerolie dankzij het advies van een specialist

Snel je theorie examen halen bij de Theorieschool.net!