Kwaliteitsplein
Image default
Auto’s en Motoren

Materialen voor je motor

Motoren bestaan natuurlijk uit super veel verschillende onderdelen, waaronder  bijvoorbeeld schokbrekers 310-365mm. Ook heeft je motor een accu nodig. Een voorbeeld hiervan is motor accu genius 1. Schokdenmpers zorgen onder meer voor veiligheid op de weg. Ook vergroot het je rijcomfort. Op het moment dat het wiel van je motor in aanraking komt met de weg worden de schokken gedempt door de vering. Dit zorgt ervoor dat het een stuk aangenamer is om te rijden met je motor. Verder hebben schokdempers ook invleod op de rijstijl van je motor. Zo zorgen ze er bijvoorbeeld voor dat je wat sportiever kunt rijden met je motor. Een goede demper, of schokbreker, is dus zeker geen overbodige luxe en kan ze kunnen voor een grote verbetering zorgen van het rijcomfort en de wegligging. Er is een groot aantal keuze aan schokdempers voor je motor te verkrijgen.

Wat is een schokbreker en waar zorgt het voor?

Een schokbreker, of een schokdemper is een apparaat dat er onder andere in de wielophanging van een motor zit om de werking van de vering te kunnen dempen. Een schokdemper bestaat uit een cilinder en een hydraulische vloeistof dat in die cilinder zit, die via kleine opeiningen de cilinder in kunnen stromen en uit kunnen stromen. De cilinder bevat een zuiger die door de wielbewegingen op en neer kan gaan. De veerbewegingen kunnen worden gedempt door de weerstand die de vloeistof heeft bij het passeren van al die kleine openingen. De snelheid waarmee de vloeistof door die kleine openingen gaat heeft invloed op de dempingskracht. De evenredigheidsfactor wordt ook wel de dempingsfactor genoemd en die kracht is in heel veel gevallen evenredig mee. Schokdempers zijn bij sommige merken en winkels ook te verkrijgen op maat. Dit is heele rg handig als je je eigen motor aan het customizen bent. Het op maat laten maken van deze schokdempers kan met een vaste prijs. Het voordeel is dat je deze kunt laten maken zoals jij hem precies wilt hebben. Zo passen de schokdempers helemaal goed bij jouw motor. Op eht moment dat jouw motor gaat stuiteren over de weg, is het tijd om je schokbrekers te laten vervangen. Als dit voor het eerst is dat je dit doet, is het handig om een professional om hulp te vragen.

Je schokbrekers vervangen

Bij het rijden beweegt een schokdemper super vaak in en uit. Op de lange termijn kan dit daardoor zorgen voor slijtage waardoor je schokdempers vervangen moeten worden. Op het moment dat jij dus niet meer zo comfortabel over de weg kan rijden met je motor is het slim om schokbrekers te vervangen. Het vervangen van schokdempers is een klus voor specialisten. Je hebt er allerlei gereedschappen voor nodig die niet iedereen zomaar in huis heeft. Als jij geen verstand hebt van schokbrekers of motoren in het algemeen, dan is het slim om dit door een professional te laten doen. Dan weet je zeker dat het goed wordt gedaan. De kosten voor het laten vervangen verschillen per merk en type motor.

 

https://www.choppershop.com/nl/multi-fit/vering/schokbreker-shocks/