Kwaliteitsplein
Image default
Auto’s en Motoren

Hoe verkoop ik mijn auto?

Een auto verkopen klinkt simpel, maar wat vindt u belangrijk? Gaat het om de beste prijs of het gemak? En als het om de beste prijs gaat, hoe vindt u die koper die er het meeste voor wilt betalen?

Gemak of de beste prijs

Dit moet u zelf bepalen. De keuze is hier tussen de dealer en zelf de auto verkopen. Als men voor gemak gaat, kiest u voor een dealer of een website die u auto opkoopt of verkoopt aan een dealer. Als u naar een dealer gaat om uw auto te verkopen, zijn er twee keuzes. De eerste keuze is dat u de auto aan de dealer verkoopt. Het voordeel hiervan is dat u er zelf geen werk meer aan hebt. Een groot nadeel is natuurlijk wel dat de dealer er ook wat aan wilt verdienen, dus verwacht geen super bedrag. Een andere optie is om de auto bij een dealer in te ruilen. Hierdoor bent u meteen van uw auto af, maar u moet wel een nieuwe aanschaffen. De andere optie als u voor gemak wilt gaan, is een website waar u de auto verkoopt, deze website zal de verkoop grotendeels overnemen. Hier zult u ook niet de beste prijs krijgen. Als u zelf de auto wilt verkopen, is dat het makkelijkste optie een online platform, denk hier bijvoorbeeld aan AutoScout24. Marktplaats is ook een optie, echter moet er hier wel voor betaalt worden. Als het voor u belangrijk is dat u de beste prijs krijgt voor het voertuig, dan is het een idee om de auto op zo veel mogelijk platformen te zetten.

De waardebepaling

U wilt de wagen natuurlijk niet te duur, maar ook niet te goedkoop verkopen. Het is een optie om kijken naar dezelfde modellen die al te koop staan online en bij bedrijven. Het is echter ook een mogelijkheid om een kentekencheck te doen. Voor welk bedrag u het voertuig uiteindelijk te koop zet, is het helemaal aan u.

Hoe zet ik mijn auto het beste online

Hierbij gaat het om 2 dingen. De foto’s en de beschrijving. Als u foto’s wilt maken, doe dit overdag bij goed licht. Hedendaags zijn de camera’s op een telefoon al zo goed dat de auto prima met de telefoon gefotografeerd kan worden. Maak foto’s van alle kanten van de auto, het interieur en de motorruimte. Als het om de beschrijving gaat is eerlijkheid het belangrijkste, maar te eerlijk hoeft natuurlijk ook niet. Mocht je hier geen zin in hebben dan kun je gemakkelijk en zonder gedoe je auto verkopen aan ikwilvanmijnautoaf.nl.