Kwaliteitsplein
Image default
Auto’s en Motoren

Hoe moet je een auto flushen?

je kan je automaat spoelen/flushen door oude olie uit je automaat te halen en alles schoon te maken en nieuwe schone olie weer in je auto te doen. Ze raden je aan om ongeveer de 50000 kilometer je auto te spoelen, zodat er niks raars kan gebeuren met de automaat. Je kan het beter overlaten aan een professional dan het zelf te doen omdat het bedrijf zelf veel apparatuur heeft om het schoon te maken. Het apparaat wat ze gebruiken kost ongeveer zo een 4000 euro en dat is best duur om zelf aan te schaffen. Het spoelen van een auto duurt maar ongeveer 2 uur om te laten doen bij een professional dat is dus best kort.

Wat verandert in je auto

Door om je auto te spoelen kan je automaat langer in leven blijven en langer geen probleem hebben. De automaatbak kan ook zo meer aan in een langere tijd en zo kan je dus ook harder rijden zonder dat de auto het gaat opgeven. De slijtage wordt dus veel vermindert door het te spoelen Een auto van een heel bekend merk hoeft pas bij de 90000 verschoond te worden dat komt door de goede apparatuur in de auto.

ijzeren deeltjes gaan kapot

Om je auto te spoelen gaan alle vieze deeltjes uit de automaatbak van je auto de vieze deeltjes kunnen niet meer tegen je automaatbak wrijven en zo is er dus dan minder slijtage als jij het laat spoelen. Het spoelen van de automaatbak kost ongeveer zo een 250 euro. Dat is heel goedkoop om je auto sneller weer te laten rijden en dat er minder slijtage is. Je maakt ongeveer 95 procent schoon van wat in je automaatbak zit dat is dus heel erg veel. Dus bel hen eens .