Kwaliteitsplein
Image default
Aanbiedingen

Kunstgras kopen en in goede staat houden

Gaat u kunstgras kopen bij een ervaren en betrouwbare partij, zoals Kunstgrasgigant? Dan weet u zeker dat het kunstgras een goede kwaliteit heeft wanneer u het aanschaft en professioneel installeert, of laat installeren. Vervolgens is het natuurlijk aan u om de kwaliteit van het kunstgazon mooi te houden voor de komende jaren. U kunt kunstgras kopen in diverse kwaliteitsklassen. In de regel geldt dat kunstgras duurder wordt naar mate de kwaliteit en de dichtheid hoger liggen. Het is deze extra investering zeker waard. Hoe beter de kwaliteit in beginsel, hoe minder onderhoud u hoeft te voeren aan het kunstgras. Na het kunstgras kopen en vakkundig installeren is het aan u om goed voor het kunstgras te zorgen, zodat de kwaliteit hoog blijft. Wij geven u graag 5 tips.

1. Vermijd producten die plakken

Het is goed om producten die plakken zo ver mogelijk bij uw kunstgras vandaan te houden. U kunt hoogwaardig kunstgras kopen, maar ook dit kunstgras beschadigt wanneer u er een tube secondelijm op laat vallen. Houd alles wat plakt, zoals kauwgom en lijm, uit de buurt van uw kunstgazon.

2. Gebruik geen harde chemicaliën

Morst u appelsap, limonade of zelfs rode wijn op het kunstgras? U spoelt het eenvoudig schoon met heet water en eventueel gewone zeep. Maak in geen geval gebruik van harde chemicaliën om vlekken uit uw kunstgras te verwijderen. Dit doet meer kwaad dan goed.

3. Houd scherpe voorwerpen weg van uw kunstgras

Scherpe voorwerpen kunnen uw kunstgras beschadigen en dit is natuurlijk eeuwig zonde. Zorg er daarom voor dat er geen scherpe voorwerpen op het kunstgazon blijven liggen of terecht komen. Valt er een glas kapot op het kunstgras? Ruim alles dan nauwkeurig op en controleer of echt alles weg is.

4. Hete objecten uit de buurt houden

Kunstgras is goed bestand tegen de warmte van de zon, maar dat betekent niet dat het goed bestand is tegen alle vormen van hitte. Grote hitte kan uw kunstgras beschadigen. Plaats daarom liever geen barbecue op uw kunstgazon en steek geen vuurwerk af vanaf uw kunstgazon. Uiteraard is het ook belangrijk om goed op te letten wanneer er op of nabij het kunstgras gerookt wordt.

5. Verwijder vuil op tijd van het kunstgazon

Gaat u kunstgras kopen en laat u dit professioneel installeren door Kunstgrasgigant? Dan is het natuurlijk nog perfect schoon. Dit zal niet lang zo blijven. Bladeren, takken en ander vuil kan vanuit uw eigen tuin of uit de omgeving op het kunstgras terecht komen. Wanneer u dit laat liggen, dan gaat het rotten en dit kan voor problemen zorgen. Verwijder dergelijk vuil het liefst eens per week van uw kunstgras.

https://www.kunstgrasgigant.nl/contact/vestiging-noordwijkerhout/