Kwaliteitsplein
Image default
Aanbiedingen

Arbodienst: De beste plek voor uw gezondheid in Rotterdam

Als werkgever ben je vandaag de dag verplicht om een overeenkomst te hebben met een arbodienstverlener. Dit is vastgesteld in de Arbowet en zorgt ervoor dat je werknemers worden beschermd, maar je ook als werkgever aan je verplichtingen voldoet. Om je een idee te geven hoe dit exact werkt en wat de voordelen hiervan zijn, hebben we een aantal belangrijke zaken voor je op een rijtje gezet. Het belangrijkste is namelijk dat een arbodienst ervoor zorgt dat een werkgever wordt ontzien in het arbeidsomstandighedenbeleid en verzuimbeleid. Dit wordt gedaan door middel van een een aantal verschillende deskundigen, die we in dit artikel verder met je gaan bespreken.

Verzuimbegeleiding

Eén van de belangrijkste taken van de arbodienst, is een werkgever ondersteunen met verzuimbegeleiding. Dan hebben we het niet direct over iemand die de griep heeft, maar wel mensen die gedurende een langere periode lichamelijk of geestelijk niet in staat zijn om de werkzaamheden uit te voeren. Kies daarom voor arbodienst beste in Rotterdam, zodat je zeker weet dat je op de juiste manier wordt bijgestaan is vervelende situaties. Belangrijk is om als werkgever een plan te maken, zodat een werknemer weer op de juiste manier kan integreren. 

Arbeidsrisico’s beperken

Als werkgever is het je plicht om een veilige werkomgeving te creëren. Dit kun je zelf doen, maar je kunt ook arbodienstverlening advies door experts inschakelen om je hierbij te helpen. Eenvoudige zaken als onder andere het juist inrichten van kantoren en magazijnen is hierbij een belangrijke taak. Door dit uit te besteden weet je niet alleen zeker dat het op de juiste manier gebeurt, maar heb je er zelf ook geen omkijken meer na. Belangrijk dus om je hier serieus mee bezig te houden. Want een zieke werknemer kost je namelijk ontzettend veel geld.

Verzuim voorkomen

Werkgevers zijn erbij gebaat dat werknemers natuurlijk zo min mogelijk ziek zijn. Dit zorgt ervoor dat de productiviteit hoger is en ook de motivatie een flinke boost krijgt. Zorg er daarom dus ook voor dat je er als werkgever alles aan doet om dit te stimuleren. Zo kun je je medewerkers aanbieden om onder werktijd te gaan sporten, maar ook de lunch in de kantine speelt hierin een belangrijke rol. Ook zijn er naast de fysieke aspecten ook mentale aspecten die van belang zijn. Is de werkdruk niet te hoog en hoe is de thuissituatie van een werknemer? Vooral wanneer het thuis niet zo lekker loopt, is de kans groot dat dit ook op het werk merkbaar is. Bied daarom dus ook een luisterend oor en help waar mogelijk.